Jenkei Dániel, 2023.10.19. | Úszás

Elkezdődött a világkupaszezon az úszóknál, a német és görög fővárosban is több vasasos érdekeltségünk volt, Szabó-Feltóthy Eszter érmet is nyert és döntőket is úszott. Hétvégén pedig hazai rendezésű viadal következik a Duna Arénában.

Elsőként október elején Berlinben randevúztak a legjobb úszók a világkupasorozat nyitányán, köztük az olimpiai A-szinttel rendelkező Szabó-Feltóthy Eszter.

Dr. Egressy János vasasos tanítványa sok különböző számban állt rajthoz a német fővárosban, többek között tagja volt a 4x200-as, aranyérmes női gyorsváltónak, emellett 200 háton negyedik helyen végzett, 2:12.73-as idővel.

Eszter mellett Lőrinczi György vasasos csapatának ifjú tehetségei is szerencsét próbáltak Berlinben. Szokol Szonja, Gyurinovics Lili, Juhász-Dóra Richárd, Olajos Dorottya és Bujdosó Zsombor is a szezon jelenlegi állásának megfelelő időeredményeket ért el.

 

A berlinit követte a világkupa athéni állomása, a görög fővárosban „már csak” Szabó-Feltóthy Eszter képviselte a vasasos színeket. A fő számában, 200 háton pedig 2:14.33-as idővel a hetedikként csapott célba.


Egy világkupa-forduló maradt még a naptári évre, az viszont magyar szempontból a legjobban várt, hiszen október 20. és 22. között Budapest, a Duna Aréna látja vendégül a világ legjobbjait. Ez lesz a legnépesebb verseny az eddigiek közül, hiszen 56 ország 552 versenyzője indul.

Köztük a Vasasból több mint húszan lesznek ott, és nem meglepő az sem, hogy közülük ismét leginkább Szabó-Feltóthy Eszternek van esélye a döntős szereplésre.

A budapesti világkupa pontos menetrendje és egyéb információi itt érhetőek el.


Hirdetések