Gy. Szabó Csilla, 2023.10.19. |

A Vasas Pasaréti Síiskola adott otthont a hétvégén, a snowboard szezon második műanyagpályás versenyének, a Vasas-Pasarét Kupának. Fiatal riderünk, Németh Lili, korosztálya mindkét versenyszámában aranyérmes lett.

Közel húsz utánpótlás-korú rider gyűlt össze vasárnap Pasaréten, a négy állomásos őszi műanyagpályás sorozat második versenyére. S bár a Vasas snowbordosai is izgatottan készültek a hazai pályán sorra kerülő viadalra, végül csak Németh Lili állhatott rajthoz. Az első fordulóban nagyszerűen szereplő, az erős mezőnyben egy ötödik és egy hetedik helyet kiharcoló Dernei Zalán térdsérülését követően volt kénytelen pihentetni a lábát, míg Simon Luca kötelező iskolai elfoglaltsága miatt maradt távol. Utóbbi a szakosztályvezetés reményei szerint a következő állomáson fog debütálni.


Németh Lili kétszer is a dobogó legmagasabb fokára állhatott a Vasas-Pasarét Kupán

„Németh Lili ezúttal is nagyszerűen helytállt, sőt még jobban, mint a nyitányon, hiszen mindkét kategóriában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A freestyle csapatunk gyakorlásra használta az eseményt, ők amolyan háziversenyt vívtak egymás között. A viadal maga egyébként nagyon jól sikerült, az időjárás is kedvezett, hiszen sem az eső, sem a hó nem esett, ami a műanyag pályák esetében mindig nehézséget jelent. A hidegnek viszont örültünk, mert legalább ennyiben a havas lejtőkön érezhették magukat a versenyzők. A csapat készül tovább, a legjobbak pedig az őszi szünetben Ausztriában edzőtáboroznak a szövetség szervezésében” – számolt be a hétvégi Vasas-Pasarét Kupáról Szakács Dávid klubunk snowboard szakágának vezetője.

MSBSZ-Store13 Diákkupa-sorozat. Vasas-Pasarét Kupa.
Leányok. Rookie (2009-2010).
Szlalom:
1. Németh Lili (Vasas) 71 pont.
Slopestyle: 1. Németh Lili 20 pont.


A Vasas freestyle csapata háziverseny formájában gyakorolt


Hirdetések