2012.10.31. | Labdarúgás
A legjobb tizenhat közé jutott a Vasas a Magyar Kupában, miután az Illovszky-stadionban magabiztosan, az idény legjobb játékát nyújtva verte az Ajka gárdáját.

Vasas - Ajka 3:0 (1:0)
Illovszky-stadion, 1000 néző
Vezette: Berke B. (Demeter J., Pápai Z.) 

Vasas: Szatmári – Görgényi, Lucas, Kárpáti (Ferkó Á., 20.), Katona – Nikolov, Thiago – Simek (Polényi, 46.), Szilágyi P., Deyvison – Bobô (Mundi, 75.). 
Vezetőedző: Szapor Gábor 

Ajka: Jánosa – Domján, Kovács Sz., Pákai, Gunther – Nagy B. – Szabó P. (Czanik, 55.), Szabó L. (Kanta Sz., 46.), Pavlitzky – Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 69.). 
Vezetőedző: Németh Zoltán 

Gólszerzők: Bobô (10.), Polényi (71.), Szilágyi P. (80.)
Sárga lap: Nikolov (42.) ill.: Nagy B. (26.)

Jó döntésnek bizonyult a vezetőség részéről, hogy ingyen engedték be a szurkolókat szerda délután az Illovszky-stadionba. Ennek hatására ugyanis sikerült jó hangulatot teremteni, és megközelíteni a bajnokikon megszokott nézőszámot az Ajka elleni kupameccsen is.

Akik ott voltak, azok aligha bánták meg, hogy ezt a programot választották. A hideget leszámítva ugyanis minden tökéletesen alakult Vasas-szemszögből. Az első percektől kezdve más sebességi fokozatban játszottak Szapor Gábor fiai az ellenfélnél, ráadásul ezúttal hamar sikerült megszerezni a vezetést is.

A 10. percben Simek sokadik remek beadására Bobô érkezett. Nyolc méterről lőtt, a kapus pedig tehetetlen volt, így házi gólkirályunk tovább növelte találatai számát.
A lendület ezután sem hagyott alább, a 20. perc környékén óriási tűzijátékot rendeztünk az ellenfél kapuja előtt. Simek, Szilágyi, majd Ferkó Ádám is tüzelt pillanatok leforgása alatt, de mégsem szereztünk gólt.

A félidőre maradt az 1-0, de a fölényünket ez nem tükrözte reálisan, így további gólokban reménykedve várhattuk a folytatást. Az egyetlen apró szépséghiba egy újabb sérülés volt, ezúttal Kárpáti kapott egy nagyot a bokájára a meccs elején, így nem tudta folytatni a játékot.

A második félidő elején kicsit átvettük az Ajka tempóját, ami nem igazán tett jót a mérkőzésnek. Közel húsz percen keresztül álmos passzolgatást láthatott a publikum, igaz az előny tartásához ez is bőven elég volt.

Aztán jött a csereként beálló Polényi, és talpra ugrasztott mindenkit: a 71. percben befelé cselezett a jobboldalról, majd jó húsz méterről ballal kapura lőtt, a labda pedig védhetetlenül vágódott a hálóba.

Kétgólos előnyünk tudatában pedig következhetett az igazi gála, szinte minden támadásunkban benne volt a gólt, és meg is szereztük a harmadikat. Egy kiváló Katona-Deyvison-Szilágyi összjáték végén utóbbi gurított a kapuba (3-0).

A végén még Szatmárinak volt egy komoly védése, de összességében elmondhatjuk, hogy a játék minden elemében simán felülmúltuk a nyugaton vitézkedő Ajkát, így a bejutottunk a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

A közönség szavazatai alapján Polényi Gábor lett a meccs legjobbja, aki egy különleges halloween-i ajándékkal gazdagodott az öltözőben. 

dan  


Hirdetések