Gy. Szabó Csilla, 2023.10.15. | Curling

Izgalmas csatában lett ezüstérmes férfi csapatunk (nyitóképünkön jobbról feketében) a hétvégi szenior országos bajnokságon. A harmadik mindent eldöntő találkozón egyetlen kővel maradtak alul a Fradival szemben.

Két győzelemig tartó küzdelemben döntötték el a szeniorok a bajnoki cím sorsát. Az első találkozót, szombaton délelőtt a Nagy György vezette Vasas együttese nyerte viszonylag gyorsan és magabiztosan. A késő délutáni másodikon azonban jobbnak bizonyultak a zöld-fehérek, ahogy a vasárnap délutáni harmadik meccsen is.

„Ellenfelünk nagyon jól játszott ezen a hétvégén, a nehezebb pillanatokban ők oldották meg jobban a helyzeteket – értékelt a találkozót követően Nagy György, a Vasas Szenior kapitánya. – Egy olyan remek skippel, mint Sárdi Péter, aki egyetlen hibát sem vétett, igazán megérdemelten nyertek. Mi most annak is nagyon örülünk, hogy jó hangulatú volt a párharc, és nagyon jól éreztük magunkat. A csapatunk nem változik, folytatjuk tovább az edzéseket és közösen döntjük majd el, hogy milyen kihívásokat választunk még az idei szezon hátralévő részében.”


Nagy György, Bartalus Gábor, Jakab Zoltán és Barna Krisztián (balról jobbra) ezüstéremmel a nyakában

 

A hétvégén rendezték a jövő évi ifjúsági vb válogatóversenyét. A Nagy Gyöngyi és Jakab Zoltán által irányított, Joó Linda, Nagy Laura Karolina, Lauchsz Laura Ildikó, Orbán Hanna Regina, Dencső Dorina összeállítású junior leánycsapatunknak azonban nem lett hazai kihívója, ezért kvalifikációs verseny nélkül készülhet a jövő évi korosztályos világbajnokságra.

2024. évi Szenior Országos Bajnokság.
Férfiak. Döntő.

I. mérkőzés: Vasas Szenior (Nagy György, Jakab Zoltán, Bartalus Gábor, Barna Krisztián. Tartalék: Asztalos Sándor) – Fradi Szenior 8-4.
II. mérkőzés: Fradi – Vasas 6-4.
III. mérkőzés: Fradi – Vasas 6-5.


Hirdetések