2012.10.29. | Röplabda
Vasárnap délután a Veszprémi ESC csapatát fogadta a Vasas Óbuda együttese a Folyondár utcai sportcsarnokban.

Vasas Óbuda – VESC 3:0 (11, 14, 14)
Folyondár utca, 100 néző
Vezette: László, Kiss

Vasas: Vacsi, Stefanik, Miklai, Gubicza, Tálas, Szabó A. Csere: Lévai Tóth A. (liberók), Borsos, Takács B., Fábián.

A találkozót megelőzően a vendégek mindössze egyetlen győzelmet számoltak, míg lányaink összes eddigi meccsüket megnyerve, veretlenül álltak a tabellán. 
Ennek megfelelően magabiztosan kezdte együttesünk a mérkőzést. Az első technikainál 8-2-es állást mutatott az eredményjelző a javunkra, rövid bírói eligazítást követően pedig a labdaszedő kislányok munkája is látványosan feljavult. A Veszprém nem tudott komoly ellenállást kifejteni, a második technikainál már tíz pontos volt az előnyünk (16-6). Az első szettet végül Miklai Zsanett ütése zárta, a lányok könnyedén nyerték az első felvonást. 25-11, 1-0.

A folytatásra Gubicza Laura helyére Borsos Lili érkezett, a kezdő többi tagja egyelőre a pályán maradt. A Veszprém a szett első perceiben jóval magabiztosabban röplabdázott a korábbiaknál, 4-6-nál két pontos előnybe kerültek. Ekkor kicsit rákapcsoltunk, Miklai Zsanett továbbra is magabiztosan szállította a pontokat, a különbség pedig egyre nőtt, előbb 14-9, majd 19-10 volt az állás. A végjátékra Takács Bernadett és Fábián Fanny is beállt, Miklai Zsanett valamint Tálas Zsuzsa helyére. A lányok láthatóan felszabadultan és jó hangulatban röplabdáztak, ez a szett a vendégek hosszú nyitásával ért véget. 25-14, 2-0.

A harmadik felvonásra cseréink maradtak a pályán, és visszatért Gubicza Laura, ő Vacsi Evelin helyén folytatta. Ismét a Veszprém kezdett jobban, már négy ponttal, 2-6-ra is vezettek, a technikainál 5-8 volt oda. Csapatunk ekkor sok hibával játszott, a különbség így nem is csökkent, 8-11. Ekkor szerencsére rájöttek a lányok, hogy nem kéne túlórázni, magasabb sebességfokozatra váltva előbb fordítottak, majd szépen fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Stefanik Orsi ütése zárta le a találkozót, 25-14, 3-0.

Könnyed, magabiztos győzelmet aratott tehát csapatunk a Veszprém ellen, így a lányok továbbra is hibátlanok a bajnokságban.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Nem kértem semmi különöset a lányoktól a mérkőzést megelőzően, mindössze az edzésen gyakoroltakat szerettem volna viszontlátni a pályán. Ezzel a meccsel kapcsolatban annyit mondtam nekik, hogy a múlt heti, Kaposvár elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is türelmesnek kell lenniük, hiszen más tempóban, lassabban játszik az ellenfél, amihez alkalmazkodni kell. Kértem, hogy próbáljanak végig koncentrálni, függetlenül attól, hogy esetleg már tíz ponttal is vezetnek majd, hozzák ki a mérkőzésből, amit lehet. A harmadik szett elején a csereként pályára lépők elkövették a szokásos hibákat, melyek leginkább kapkodásból fakadtak, de aztán ők is szépen összeszedték magukat.

Sarlós Márton   
 

 


Hirdetések