2012.10.28. | Labdarúgás
Az első félidő reménytelennek tűnő játéka után kiváló második játékrészt produkáltunk, és értékes sikert arattunk Balmazújvárosban.

Balmazújváros – Vasas 1–2 (1–0)
Balmazújváros, 500 néző.
Vezette: Radványi (Kovács II G., Buzás)

Balmazújváros: Mester – Bokros (Sándor I., 83.), Kiss L., Forgács, Virágh – Nagy R., Kónya, Szőllősi F., Sárközi (Kállai, 66.), Belényesi (Ludánszki I., 52.) – Urbin.
Vezetőedző: Híres Gábor

Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Nikolov, Kárpáti, Katona – Venczel (Mundi, 46.) – Polényi, Thiago, André Luís (Deyvison, 46.) – Szilágyi, Bobô (Ferkó Á., 75.).
Vezetőedző: Szapor Gábor

Gólszerző: Urbin (23.) ill.: Nikolov (11-esből, 48.), Thiago (62.)
Sárga lap: Bokros (41.) ill.: Nikolov (17.), Görgényi (58.)
Kiállítva: Kiss L. (47.) ill.: Polényi (72.)

Az eső ugyan elállt vasárnap délutánra, de így is csípős hideg fogadta a csapatokat Balmazújvárosban. Ami viszont ennél talán fontosabb, a lelátóról jó állapotúnak tűnt a pálya talaja, így olyan problémáink nem adódhattak, mint két hete Kazincbarcikán.

A hazaiak lelkesen kezdték a meccset, elsősorban a széleken próbáltak mögénk kerülni, és ez sokszor sikerült is nekik. A 23. percben egy ilyen keresztlabda a kilépő védőink között üresen találta a balmazújvárosi jobbszélsőt, aki középre adott, és Urbinnak már csak az üres kapuba kellett továbbítania.

A gól után próbáltunk váltani, de a sok eladott labda és az egyéb pontatlanságok miatt ez nem nagyon sikerült. A Balmazújváros közben nyugodtan kontrázhatott, Belényesinek volt is egy veszélyes próbálkozása, de Szatmári a helyén volt.

A félidő utolsó negyedórájában mi játszottunk fölényben, a középpályán jól járattuk a labdát, de a csatáraink előtt nem sok helyzet adódott ekkor sem. Így végül Thiago harmincméteres szabadrúgását kell feljegyeznünk a legnagyobb helyzetként, ami a 33. percben nem sokkal kerülte el a kaput.

A félidőre vonuló Vasas-játékosok valószínűleg pontosan tudták, hogy ha pontot, vagy pontokat akarnak szerezni, akkor merőben mást kell produkálniuk a második játékrészben.

Ez végül sikerült, hiszen már a 47. percben sorsfordító momentumok következtek. Szilágyi szépen tört be a tizenhatoson belülre, ahol gólhelyzetben buktatták. A játékvezető tizenegyest ítélt és piros lapot adott a hazai védőnek. Az ítélet végrehajtó ezúttal is Nikolov Balázs volt, aki magabiztosan vágta be a felső sarokba az egyenlítést jelentő gólunkat.  

A folytatásban minden adott volt, hogy emberelőnyben veszélyes támadásokat vezessünk. Ebben sokat segített Deyvison és Mundi beállítása is, az ő játékuk jóval lendületesebbé tette a csapatot. Az 52. percben éppen Mundi lőtt ígéretesen, de a labda a kapu fölött szállt el. Közben azért a túloldalon is alakultak ki veszélyes helyzetek, az egyik hazai szabadrúgás például a kapufán csattant.

Végül a 62. percben jött el a győzelmet jelentő pillanat, egy szép labdajáratás után Thiago gondolt egyet, és harminc méterről kipókhálózta a felső sarkot. A szezon egyik legszebb és legfontosabb találata volt.
Az örömmámor azonban nem sokáig tartott, Polényi tíz perccel később egy felesleges szabálytalanság miatt begyűjtötte a második sárgáját, így újra kiegyenlítődött a csapatok létszáma.  

Ettől függetlenül sikerült megőriznünk a fölényt, nálunk volt többet a labda, és a kockáztató Balmazújváros ellen a kontráink is veszélyesnek bizonyultak. Deyvison például az utolsó tíz percben többször is lerendezhette volna a három pont sorsát.

Végül az utolsó sípszóig izgulnunk kellett, de megérte, hiszen a 2-1-es sikerrel nagy lépést tettünk felfelé a tabellán, ráadásul olyan helyről hoztuk el mindhárom pontot, ahonnan eddig nem sok csapatnak sikerült.

Reméljük a mai győzelem sok szurkolót vonz majd a szerdai, Ajka elleni kupameccsre, amelyet vezetőség döntése értelmében ingyenesen tekinthetnek meg a Vasas-függők.

dan   

 


Hirdetések