Gy. Szabó Csilla, 2023.10.12. |

Ismét érmek sokaságát nyerték síszakosztályunk északi szakágának versenyzői a hétvégén. A Mátrában megrendezett klasszikus stílusú síroller országos bajnokságon nem kevesebb mint 16 medált szereztek, a nyári biatlon ob-n négyet, a Miskolcon megrendezett target sprint ob-n induló Csikász Panni pedig egymaga három szám abszolút győztese lett.

Kifejezetten zsúfolt programjuk volt a hétvégén az északi szakág versenyzőinek. A legnépesebb csapat a síroller ob-ra utazott Szuhára, ahol kilenc kategóriában is Vasas-győzelem született. A fiúk versengésében három kategóriában ráadásul az első és a második helyezettet is klubunk adta, a legfiatalabbak mezőnyében Holczer Bálinttól egy perccel maradt el, s lett második Holló Nándor, míg az idősebb ifjúságiak között Holló Martin és Kunos László volt a sorrend. A serdülő II-es kategóriában volt a legnagyobb a fölényünk, az első négy helyen egyaránt egyesületünk sportolója végzett (nyitóképünkön láthatóak). A felnőtt női mezőnyben Laczkó Evelin Vivien és Kanczler Zsófia révén arattunk kettős győzelmet.

Négy sportolónk duplázott a hétvégén, hiszen Holló Martin, Kunos László, Bozóki Laura és Csikász Panni a nyári biatlon ob-n is elindult, utóbbi azonban nem a mátrai, hanem a miskolci target sprint ob-val kombinálta a galyatetői részvételt. Pannit a szombati versenyen három kategóriában is győztesként hirdették ki. Őket kérdeztük a fárasztó hétvége tapasztalatairól.

Holló Martin: „Betegségből érkeztem szombaton az ob-ra, ezért az első felfelé menetben rosszul is éreztem magam, saját magammal küzdve fejeztem be ezt a futamot. De még így is egy perccel jobb időt mentem, mint egy évvel korábban. A második futamban további húsz másodpercet javítottam, ekkor már sokkal jobban éreztem magam. Az elmúlt időszakban sokat fejlődtem, edzettem, erősödtem, és a nemzetközi FIS-táborban tanultakat is hasznosítani tudtam. Ott kifejezetten a klasszikra készültünk, amely tavaly még újdonság volt a számomra sírollerrel. Vasárnap a belővésem nem sikerült túl jól, mert állandóan változtak a fényviszonyok, a rajt pillanatában pedig elkezdett esni az eső. Szerencsére ez a futásban egyáltalán nem zavart meg, a lövés pedig a többieknek sem sikerült túl jól a körülmények miatt. Új tust is kaptam, amelyet másodszor használtam, így még meg kellett szoknom, de már most látható, hogy jobb lesz, mint a korábbi volt. Így nemcsak nyerni tudtam a hétvégén, hanem hasznos tapasztalatokkal is gazdagodtam.”


Holló Martin az első, Kunos László a második, Kazai Fülöp a negyedik helyen végzett Szuhán

Kunos László:Mindkét verseny fontos volt, hiszen országos bajnokságokról van szó. Sajnálom, hogy a target sprintet is most rendezték, így azon nem tudtunk indulni, pedig azt a sportágat is szeretem. Az elmúlt hetek megméretései, különösen a romániai FIS-verseny miatt kicsit fáradtabb voltam a szokásosnál. Utóbbi sokat kivett belőlem, ráadásul a klasszikus nem is igazán az én számom. A szombati síroller ob így is nagyon jó hangulatban telt, a vasárnapi biatlon körülményei viszont nagyon kellemetlenek voltak. A viharos idő miatt nagy széllökések zavarták a lövéseket, és az igen rossz fényviszonyok sem kedveztek a versenyzésnek. A számszerű eredményekkel és a helyezésekkel azonban így is elégedettek lehetünk, ami egy ob esetében minden másnál fontosabb.”


Csikász Panni (középen) három kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhatott

 

Csikász Panni: „Korosztályos válogatottként azért sem hagyhattam ki a target sprint ob-t, mert nem szerettem volna kikerülni a keretből. Különösen nem a jövő évi világbajnokság előtt, amelyen nemcsak részt venni szeretnék, de nagyon jó teljesítményt is nyújtani. Örülök, hogy minden számban nyerni tudtam, amelyikben elindultam, bár a vegyesben nem voltak ellenfeleim. Nem futottam igazán ki magamat, mert a postcovidot még mindig érzem, arra koncentráltam, hogy én állhassak a dobogó legmagasabb fokára. De így is elég jó időket mentem. A lövészet is jól ment, a zártirányzékú versenyben volt ugyan három hibám, de ekkor már egyre jobban fújt a szél. A vasárnapi biatlon során viszont nagyon rosszak voltak a körülmények. A lövészetem miatt voltam a leginkább csalódott, de a futás sem ment olyan jól, mint az előző napon. Szerettem volna itt is nyerni, de most be kellett érnem a második hellyel. A biatlon válogatottba is most fogok bekerülni, ezért kellett dupláznom nekem is a hétvégén. A téli felkészülés során a target sprintet biztosan sokat fogom gyakorolni a jövő évi világbajnokság miatt.”

Bozóki Laura: „Vasárnap valóban nehéz körülmények között kellett versenyeznünk, én ráadásul viszonylag korán végeztem a belövéssel, s mire versenyhelyzetben rám került a sor, alaposan megváltoztak az időjárási körülmények. Emiatt becsúszott néhány váratlan hiba is. Összességében azonban hoztam a formámat és kategóriámban sikerült az első helyen végeznem. A biatlon ob azért is volt fontos a számomra, mert jövőre több korosztályos világversenyt is rendeznek, s szeretnék ezeken indulni. Ehhez azonban először itthon kell jól teljesítenem. Egyébként nagyon szeretem a futás és a lövészet kombinációját, ha csak egyik, vagy csak a másik lenne, az kevésbé lenne izgalmas. Szombaton sírollerrel ezüstérmes lettem, kicsit hűvösebb volt, mint amire számítottam, de ezt a verseny közben már egyáltalán nem éreztük. Úgy érzem, hogy itt is kihoztam magamból a maximumot.”


Fekete Dorka (középen) a leányok serdülő I-es kategóriában győzött

 

Síroller országos bajnokság és Magyar-kupa. Szuha-Mátraalmás.
Klasszikus stílus.
Fiúk/Férfiak.
Gyermek II.

1. Holczer Bálint 0:05.54; 2. Holló Nándor 0:06.58.
Serdülő II.
1. Maus Márton 0:38.33; 2. Fekete Boldizsár 0:42.30; 3.Gergely Márton 0:43.18; 4. Csonka Kolos 0:49.43.
Ifjúsági I.
1. Ferbár Csongor 0:33.15.
Ifjúsági II.
1. Holló Martin 0:32.08; 2. Kunos László 0:34.43 … 4. Kazai Fülöp 0:38.19.
Master II.
1. Gergely Szabolcs 0:40.25.
Leányok/Nők.
Gyermek II.

1. Nádudvari Júlia Márta 0:06.41.
Serdülő I.
1. Fekete Dorottya Eszter 0:23.29.
Serdülő II.
3. Gergely Laura 0:45.36.
Ifjúsági II.
2. Bozóki Laura 0:45.03
Felnőtt.
1. Laczkó Evelin Vivien 0:41.25; 2. Kanczler Zsófia 0:54.18.
Master I.
1. Makhult-Zámbó Viktória 0:51.08.


Nádudvari Júlia (középen) is aranyéremmel tért haza a Mátrából

Nyári biatlon kispuskás országos bajnokság. Sprint. Galyatető.
Fiúk.
Ifjúsági I.

1. Holló Martin 0:14.51 (3/3); 2. Kunos László 0:15.33 (2/4).
Leányok.
Ifjúsági II.
1. Bozóki Laura 0:18.38 (3/2)
Ifjúsági I.
2. Csikász Panni 0:20.01 (4/2)



A nyári biatlon ob-n is Holló Martin és Kunos László (kék melegítőben jobbról balra) végzett az élen

Target sprint országos bajnokság. Miskolc.
Leányok. Ifjúságiak.
Nyílt irányzékú (rúgós) puska:
1. Csikász Panni 6:08.
Zártirányzékú puska: 1. Csikász Panni 5:53.
Vegyes (pisztoly, puska): 1. Csikász Panni 6:19.


Csikász Panni a három éremmel és három serleggel a target sprint ob-n


Hirdetések