Nagy Dániel, 2023.10.06. | Kézilabda

Az egyaránt első osztályú ifjúsági és a serdülő kézilabdacsapatunk nyáron kinevezett vezetőedzőivel tekintettünk vissza a fiatalok szeptemberi mérkőzéseire.

A Vasas szeptemberi teljesítménye az U19-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Zengő Alföld Orosházi KC 30–25
DVSC-Schaeffler–Vasas SC 40–34
Vasas SC–Váci NKSE 24–32
Békéscsabai ENKSE–Vasas SC 33–28

Kiss Dániel, vezetőedző: „Nagy célokkal vágtunk neki az U19-es élvonalbeli bajnokságnak. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a csapatunk javarészt elsőéves ifikből áll, akik az előző idényben még a serdülők között játszottak – jövőre szépen összeérhet ez a társaság. Időközben viszont kiderült, hogy vannak komoly hiányosságok a technikai és taktikai tudásban, így picit visszább kellett ugranunk az oktatás terén az elmúlt hetekben. A lányok hozzáállása maximálisan pozitív, a fakultatív foglalkozásokra is nagy számban jönnek; a sok munka meghozza majd az eredményét. Az első négy forduló nem a terveink szerint alakult, de sokat készülünk, videózunk, a lányok külön is dolgoznak, így bizakodva várjuk a folytatást. Az együttes az NB II-ben is szerepel, a B-csoportból pedig szeretnénk a felsőházba kerülni majd az évad során. Sebességben felvesszük a kesztyűt, de a rutin még nem mellettünk szól.”
 


A Vasas szeptemberi teljesítménye az U17-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Zengő Alföld Orosházi KC 49–18
DVSC-Schaeffler–Vasas SC 31–24
Vasas SC–Váci NKSE 30–28
Békéscsabai ENKSE–Vasas SC 39–34

Csenki Csilla, vezetőedző: „Meglepetés nem történt az első hónapban, reális eredmények születtek; a váciakkal remek meccset játszottunk. Próbálunk mindenkinek megfelelő játékidőt biztosítani, emellett persze az eredmény sem másodlagos; arra tanítjuk a lányokat, hogy küzdjenek a helyükért és a csapatért. Voltak hibáink, de összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel. Az ifjúsági harmadosztályban is vitézkednek a lányok, ami külön öröm, mert így még több lehetőségünk van játszatni a fiatalokat. A hozzáállással nincs probléma, az pedig külön öröm, hogy négyen már az ifivel edzenek.”

Időközben mindkét csapat lejátszotta az első októberi mérkőzését: az ifik és a serdülők is legyőzték hazai pályán a Kecskemétet.


Hirdetések