2012.10.20. | Labdarúgás
Harcos, ám nem túl magas színvonalú mérkőzésen, az utolsó percben lőtt 11-es góllal tartotta itthon a három pontot a Vasas a Szeged ellen.

Vasas – Szeged 2011 2–1 (1–1) 
Illovszky-stadion, 1000 néző. 
Vezette: Fábián (Galán, Becséri G) 

Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Lucas (Luís André, 26.), Mehmedagic (Nikolov, 17.), Katona M. – Polényi, Thiago, Deyvison (Mundi, 71.), Kovács D. – Bobô, Szilágyi P. 
Vezetőedző: Szapor Gábor 

Szeged: Belecsan – Laczkó J., Petrók, Toca, Sz. Markovics, Radnai – Kis R. (Varga B., 71.), Ulvicki, Farkas Z. (Kéri, 67.), Geiger (Lisztes, 46.) – Jovánczai. 
Vezetőedző: Tóth Bálint 

Gólszerző: 22., Bobô (45.) Nikolov (11-esből, 90.) ill.: Jovánczai (22.)
Sárga lap: Thiago (63.) ill.: Radnai (61.), Kéri (82.), Toca (89.)
Kiállítva: Markovics (második sárga lap után, 65.)

Valószínűleg minden edző legszörnyűbb rémálmai közé tartozik, hogy sérülés miatt elveszíti a két belső védőjét. Nos, a Fáy utcában ez szombat délután valóra vált. A mérkőzés tizedik percében Mehmedagics, nem sokkal később pedig Lucas esett össze fájdalmas arccal a gyepen, és egyikük sem tudta folytatni a játékot. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Kárpáti Vitéz is a meccs előtt jelentett beteget, akkor talán már a rémálom szó sem elég kifejező a történtekre.

Érthető módon ezek az események erősen befolyásolták csapatunk első félideji játékát, a kezdeti ígéretes rohamaink után a vendég szegediek vették át kezdeményezést. A 22. percben Szatmári sorozatos védései után végül Jovánczai be is lőtt egy kipattanót, így még sötétebbé váltak azok a bizonyos viharfellegek.

A csereként még jobbhátvédnek beálló, ám hamar középső védővé avanzsáló Nikolov Balázs jelenléte azonban egy idő után nyugalmat kölcsönzött csapatunknak, így a félidő utolsó negyedórájára sikerült vissza találni a helyes útra, azaz újra szépen kidolgozott akciókat láthattunk. A jobbszélen Polényit egyszerűen nem tudták tartani, így rengeteg beadásra érkezhettek a csatáraink.
A 44. percben mégsem ő, hanem a túloldalról André Luís ívelt középre, Szilágyi pedig remek mozdulattal fejelt a kapufára, ahonnan Bobô elé pattant labda, brazil támadónk pedig közelről nagy erővel bombázott a kapuba. Ahogy mondani szokták, lélektanilag a legjobbkor egyenlítettünk, de járt is a csapatnak ennyi a folyamatos balszerencse után.

 A második félidőben úgy tűnt, hogy a vendégek számára az egy pont is bőven elegendő, ennek megfelelően Vasas-rohamokat láthattunk a kellemes októberi napsütésben. Főleg azután, hogy Markovicsot a játékvezető a 65. percben leküldte a pályáról, sokadik sportszerűtlen belépője után. Innentől már tényleg csak az volt a kérdés, hogy tudunk-e élni a húszperces emberelőnnyel. Kapujához szegeztük a Szegedet, de sokáig nem jött az áttörés, csupán helyzetecskéket jegyezhettünk fel.

A 79. percben Bobô lépett ki, de a kapus lehúzta a lábáról a labdát, majd Szilágyi hibázott kecsegtető helyzetben. A csapat azonban ment előre a végsőkig, és ennek végül a 90. percben meglett az eredménye. Szilágyit faultolták a tizenhatoson belül, Fábián játékvezető pedig büntetőt ítélt.
A sikeres végrehajtó Nikolov Balázs lett, aki így első bajnokiján rögtön fontos három ponthoz segítette a csapatot. 

dan       
fotó: Doba István       

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések