2012.10.20. | Röplabda
Két, eddig veretlen csapat rangadóján a Vasas Óbuda négy szettben diadalmaskodott az Aluprof TF együttese fölött a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – Aluprof-TF-Budapest 3:1 (18, –23, 20, 18)
Folyondár utca, 300 néző
Vezette: Szabó Zs., Tilmann

Vasas-Óbuda: Miklai 19, Stefanik 2, Tálas 7, Szabó A. 10, Vacsi 5, Gubicza, Csere: Tóth A., (liberó), Borsos 3, Fábián.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

TF: Erdős, Lakatos 12, Hornik 15, Fricz 3, Antal 5, Tóthné 4, Csere: Kötél (liberó), Gyenge, Lutter.
Vezetőedző: Hollósy László

A meccs első percei kiegyenlített játékot hoztak, több megkérdőjelezhető bírói ítélet után az eredményjelző 4-4-es döntetlent mutatott. 8-6-nál először vezetett két ponttal a Vasas, majd egy vendég időkérést követően Miklai újabb két pontos ütésével már négy pontos is volt előnyünk. Tálas Zsuzsa remekül mozgatta társait, valamint a sáncok is jól működtek, így néhány perccel később már 15-9-es vezetést tudhattak magukénak Jókay Zoltán tanítványai. Vacsi Evelin pontjai után, 20-13-nál a Vasas szurkolói joggal reménykedhettek benne, hogy már csak az a kérdéses, hogy végül hány pontos előnnyel hozzuk az első szettet. A különbség végül hat pont lett, a csapat nagyon magabiztosan, a vártnál jóval könnyedebben nyerte meg az első felvonást. 25-19, 1-0.

A második játékrészt mindkét csapat igen pontatlanul kezdte, rengeteg szervahiba és széles ütés után volt 7-7-es döntetlen az állás. Két pontos vendég előnynél Jókay Zoltán elérkezettnek látta az időt, hogy rendet tegyen a fejekben, időkérése után némiképp javult is játékunk, szépen fokozatosan ledolgoztuk hátrányunkat, 17-17 után izgalmas végjátékra volt kilátás. A labdarúgó csapat mérkőzéséről megérkező szurkolók pedig tovább fokozták az eddig is remek hangulatot a csarnokban. A lányoknak szükségük is volt a biztatásra, hiszen 23-24-nél az ellenfél szettlabdához jutott. Egy újabb kétes ítéletnek köszönhetően a vendégek sajnos értékesítették is azt, így egyenlített a TF csapata. 23-25, 1-1.

Ahogy már megszoktuk, a harmadik szett eleje is kiegyenlített játékot hozott, rövid idő elteltével egy ponttal, 7-6-ra vezettünk. Gyenge nyitásainkkal azonban folyamatosan meccsben tartottuk ellenfelünket, akik néhány pont erejéig a vezetést is átvették. Képesek voltunk azonban változtatni előbb kiegyenlítettünk, majd a vezetést is visszavettük (19-18). Hullámzó volt mindkét csapat teljesítménye, a gyönyörűen kidolgozott pontok mellett, rengeteg hiba okozott bosszúságot. Aztán Szabó Adrienn vezérletével elhúztunk 22-19-re, az időkérés sem segített a TF csapatán. Egyre magabiztosabbak lettünk, végül egy hálóba nyitott szervával ért véget a szett, lányaink visszavették a vezetést. 25-20, 2-1.

A negyedik felvonást a vendégek kezdték jobban, pontos ütéseinek köszönhetően három pontos fórra tettek szert, 3-6. Szerencsére hamar elbizonytalanodtak, 8-8-nál egyenlítettünk. A mérkőzés eddigi leghosszabb labdamenetét követően pedig mi örülhettünk (12-13). A lányok egyre inkább elkapták azt a bizonyos fonalat, 16-15-nél már mi vezettünk. A szurkolók űzték, hajtották kedvenceiket, 19-16-nál elérhető közelségbe került a győzelem, de megnyugodni még mindig nem lehetett, nem szabadott. Tálas Zsuzsa remek húzásakor, 23-17-nél azonban már mindenki érezte, hogy zsebben van a siker, végül 25-18-ra nyerte a csapat az utolsó szettet, és ezzel a mérkőzést is 3-1-re.

A Vasas Óbuda csapata nagyon fontos mérkőzésen aratott a vártnál könnyedebb győzelmet, a lányok nyitásfogadása ma kimondottan jó volt, a nyitásokon viszont van még mit csiszolni, Jókay Zoltán vezetőedző okkal lehetett elégedett csapata teljesítményével, a csapat továbbra is veretlen és szép reményekkel várhatja a folytatást.

Sarlós Márton    
fotó: Doba István    














Hirdetések