2012.10.17. | Birkózás

Múlt szombaton Miskolc adott otthont az idei felnőtt kötöttfogású OB küzdelmeinek, ahonnan derekasan helytállva, hét éremmel tértek haza a Vasas birkózói.

Az elmúlt években megszokott tavaszi időpont helyett – a válogatott szakvezetésének kívánságára – ezúttal októberben került sor az OB-ra, amelyen néhány rutinos versenyző hiányában a feltörekvő fiatalok uralták a mezőnyt.

A Vasas két aranyérmet szerzett Kmegy Dániel és Nunajev Juszup révén, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel Turbucz István, Németh István, Kucsera Tibor, Varga Ádám és Fodor Péter. Ez a nagyszerű szereplés azt is jelentette, hogy az összetett pontverseny élén is a Vasas birkózói végeztek.

Bódi Jenő szakosztály-igazgatót kértük rövid értékelésre:
- Két bajnokunk közül Kmegy Dani évek óta megbízhatóan szállítja az érmeket, ezúttal sem volt ez másként. Régóta próbálom meggyőzni arról, hogy fogyjon le 55 kg-ba, ahol válogatott lehetne, de még nem tudott dönteni ebben a kérdésben. Más küzdősportokban, így ketrecharcban is kipróbálta már magát, vonzza az a terület is, de emellett például kisgyerekeknek is tart edzéseket.
Juszup Nunajev újra odaért a válogatottság kapujába, magabiztosan birkózott Miskolcon, ha a meglévő hiányosságait kijavítjuk, még sok örömet okozhat nekünk. Úgy vélem közel sem ért még fel a csúcsra.
A bronzérmeseink közül akad akinek nagy dicsőséget jelent a medál, de olyan is van, aki kudarcéként élte meg a harmadik helyet. Turbucz István tavaly nevelőtanárként kísért le hozzánk fiatalokat, és mivel tudtam, hogy korábban birkózott, hívtam álljon be. Egy idő elteltével viccesen mondtam neki, szükségünk lenne rád a CSB-n. Ő ezt abszolút komolyan vette, tavaly óta rendszeresen gyakorolt, emellett pedig például a maratoni futással is megpróbálkozott. Azt hiszem méltán ennek a felnőtt országos bajnoki éremnek.
Az ellenpélda Varga Ádám, tőle döntőt, bajnoki címet vártam. Jó felkészülésen van túl, ám amikor kellett, nem tudta odatenni azt a mentálisan többletet, amire szükség lett volna a sikerhez. Tavalyelőtt azt mondtam „bravúrbronzot” szerzett, a tavalyi „elfogadhatóbronz” volt tőle, az idei azonban „kudarcbronz”.
Szerdán már a CSB-n van jelenésünk – nem könnyű néhány nap után újra hozni a súlyokat –, jövő hétvégén pedig következik a férfi szabadfogású és a női OB, ott sem akarjuk alább adni.
Nemcsak az eredménynek terén alakulnak szépen a dolgok a Vasas háza táján, nagyon várjuk, hogy birtokba vehessük az új termünket a Fáy utcában. 

Eredmények:
55 kg (8): 
3. Turbucz István (Vasas) 

60 kg (6):
1. Kmegy Dániel (Vasas SC, edző: Bódi Jenő, Ubránkovics Csaba) 

66 kg (12):
3. Németh István (Vasas)

74 kg (17): 
5. Fazekas Balázs (Vasas) 

96 kg (8):
3. Kucsera Tibor (Vasas) és Varga Ádám (Vasas) 

120 kg (10):
1. Nunajev Juszup (Vasas SC, edző: Valentényi Sándor, Bódi Jenő, Ubránkovics Csaba) 
3. Fodor Péter (Vasas) 

Pontverseny: 
1. Vasas SC 43 pont


Hirdetések