2012.10.09. | Vívás
A Vasas ifjú reménysége nem talált legyőzőre a hétvégén, a kadet párbajtőr Európai-körversenysorozat budapesti állomásán.

Halla Péter tanítványa az egész verseny során remekelt. A 177 fős mezőnyben, csoportjából – ahol mindössze hat találatot tudtak bevinni neki ellenfelei – az első helyen kvalifikálta magát a főtáblára, és a későbbiekben sem lassított. Legtöbb ellenfelét tíz tus alatt tartotta, a döntőben lengyel riválisa ellen már 11:0-ra is vezetett, így a nap végén teljesen megérdemelten emelhette magasba az első helyért járó kupát.

A mester, Halla Péter
- Két héttel ezelőtt, egy gyengébben sikerült Pozsonyi válogató versenyen után, Zsombor megígérte, hogy itt most javítani fog, és be is tartotta a szavát. Nagyon elkapta fonalat, teljes mértékben elégedett voltam vele, és ezt nemcsak a győzelem ténye mondatja velem, hanem valóban nagyon jól vívott.
Tíz éves korába került hozzám, először nem is Pasaréten, hanem a Bocskai úti iskolában kezdtem vele foglalkozni, ám nagyon hamar nyilvánvalóvá vált számomra a tehetsége. Olyan tempója van, amit nem lehet tanítani, születni kell rá. Két éve serdülőként az olimpici versenysorozat összes állomását megnyerte, tavaly elsőéves kadetként hatodik volt a korosztályos Eb-n, és most újabb szép sikert aratott.
Nem mondom, hogy egy egyszerű eset, de rendkívül motivált versenyző, bízom benne, hogy lépésről-lépésre haladva még nagyon sok örömet szerez nekünk az eredményeivel.


Hirdetések