Gy. Szabó Csilla, 2023.09.27. |

A hazai síszövetség által szombatra tervezett családi nap az eső miatt ugyan elmaradt a Normafánál, a Síroller Magyar Kupa újabb állomását azonban a nehezített körülmények ellenére megrendezték. A rossz idő láthatóan nem zavarta meg a Vasas síelőit, akik összesen tizennégy érmet gyűjtöttek. Holló Martin (induló képünkön a dobogó tetején) az abszolút férfi győztesnek járó serleget is megszerezte.

A Síroller Magyar Kupa szombati, budapesti állomásán sportolóink nyolc arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek. A férfiak mezőnyében a még ifjúsági korú Holló Martin lett az abszolút győztes 0:15.34-es idejével. A Vasas fiatalja már sokadszor bizonyította, hogy a hazai utánpótlás-mezőnyben rendre kiemelkedő teljesítményt nyújt, ideje, még a juniorok között első helyen végzett, két évvel idősebb zalkás, Szőllős Dánielénél (0:16.36) is jobb volt.

„A klasszikus előfutam során nem okozott olyan nagy gondot az eső, az üldözéses rajttal induló skäting során azonban igencsak csúszkáltam, de a többiek is – idézte fel a szombati rendhagyó körülményeket Holló Martin, aki így is magabiztosan állhatott fel az abszolút férfi kategória dobogójának legfelső fokára. – Jó formában érkeztem a Normafához, hiszen ezt megelőzően egy nemzetközi edzőtáborban vehettem részt, ott pedig elsősorban a klasszikus stílust gyakoroltuk. Úgy érzem, hogy nagyon sokat tanultam Olaszországban, a hétvégén pedig ez számszerű eredmény formájában is láthatóvá vált. De ma már utazunk is tovább, Romániában veszünk részt egy FIS-versenyen a hétvégén, háromszor tesszük majd meg a tíz kilométeres távot, kétszer klasszikban, egyszer pedig skätingben, úgyhogy nem lesz kis kihívás. A nemzetközi mezőny nagyon inspiráló a számomra, remélem, hogy ki fogom tudni hozni magamból a maximumot.”

A Vasas síszakosztályának igazgatója, Holló Miklós szerint is nagyszerűen teljesítettek versenyzőink, még a legkisebbeket sem zavarta meg a zord időjárás okozta csúszos terep. Az abszolút győztes Holló Martin eredményét pedig ő is csak kiemelni tudta, immáron nem először.


A legfiatalabbak között Holczer Bálint hat riválisát utasította maga mögé

IX. Normafa, 3. Síroller Magyar Kupa. Nyílt Hegyi Sprint. Budapest, Normafa Látogatóközpont.

Fiúk.
Gyermekek.
II. kategória:
1. Holczer Bálint (Vasas SC) 0:12.45.
Serdülők.
I. kategória:
1. Karakó Gergő (Vasas SC) 0:14.01.
II. kategória: 1. Maus Márton (Vasas SC) 0:11.10 … 3. Fekete Boldizsár (Vasas SC) 0:11.39, 4. Gergely Márton (Vasas SC) 0:12.39.
Ifjúságiak.
I. kategória:
1. Ferbár Csongor (Vasas SC) 0:17.02.
II. kategória: 1. Holló Martin (Vasas SC) 0:15.34, 2. Kunos László (Vasas SC) 0:16.51 … 4. Kazai Fülöp (0:20.24)
Leányok.
Serdülők.
I. kategória:
1. Fekete Dorottya (Vasas SC) 0:13.06.
II. kategória: 1. Gergely Laura (Vasas SC) 0:12.24.
Ifjúságiak.
II. kategória:
2. Bozóki Laura (Vasas SC) 0:21.42.
Felnőttek.
Nők: 2. Laczkó Evelin Vivien (Vasas SC) 0:20.17, 3. Kanczler Zsófia (Vasas SC) 0:26.46.
Master.
Férfiak: 1. Gergely Szabolcs (Vasas SC) 0:20.52
Nők: 1. Makhult-Zámbó Viktória (Vasas SC) 0:24.14.


Fotók: Magyar Sí Szövetség


Hirdetések