2012.10.07. | Labdarúgás
Az NB II nyolcadik fordulójában a Vasas gond nélkül győzte le az Újpest második csapatát az Illovszky-stadionban.

Vasas – Újpest II. 2:0 (1:0)
Illovszky-stadion, 1000 néző

Vezette: Lovas (Hofbauer, Horváth Z.)

Vasas: Szatmári – Görgényi, Lucas, Kárpáti, Katona – Mehmedagic, Thiago – Luís André (Polényi, 62.), Szilágyi (Kovács D., 80.), Deyvison – Bobô (Ádám, 90.).
Megbízott szakvezető: Tóth András

Újpest II.: Floszmann – Szokol, Litauszki, Rubus, Pollák – Üveges (Eninful, 46.), Banai B. – Magos, Popovics (Nagy J., 46., Erős R., 71.), Szabó B. – Rajczi.
Vezetőedző: Víg Péter

Góllövők: Thiago (44.), Deyvison (73.)
Sárga lap: Polényi (63.), Bobô (87.) ill.: Banai (34.), Rubus (56.)

Ezúttal sem maradhatott el az ünnepélyes kezdőrúgás, amit egykori játékosunk, a Nyugat-Európában szép karriert befutott Ladinszky Attila végzett el, akinek a pályaszélén Békeffy Gábor marketingmenedzserünk még egy tiszteletbérlettel is kedveskedett.

A Tóth András-Fernando Festa edzőpáros munkájának nyoma már rögtön az első mérkőzésen látszott a csapaton. A korábban lerakott alapok ugyan megmaradtak, de néhány apró újdonság, mint Mehmedagic előrébb helyezése, vagy Kárpáti Vitéz visszatérése azt mutatta, hogy új szelek fújnak a Fáy utcában.

Ahhoz, hogy mindennek a pozitív hozadékait is lássuk, csak negyedórának kellett eltelnie. A kezdeti erőfelmérés után ugyanis átvette csapatunk a kezdeményezést, és a szurkolók nagy örömére ki sem engedte azt a kezéből, egészen a lefújásig.

A 16. percben egy Thiago-Szilágyi összjáték után Bobo került jó helyzetbe, azonban rossz megoldást választott, és sarkazását könnyedén hatástalanította az újpesti hátsó alakzat. Apropó Újpest, a vendégek több rutinos, NB I-es játékosukat is leküldték a „fakóba”, ezzel is demonstrálva, hogy mennyire komolyan veszik a találkozót.

Mindez a játékukon kevésbé látszott, de ezt cseppet sem bántuk. Az egyre bátrabb Deyvison próbálkozása még kimaradt a félidő közepén, és Bobo sem tudott betalálni egy saját magának felpörgetett lövésből, de végül a legjobbkor sikerült megszereznünk a vezetést.
A félidő utolsó előtti percében André Luis végzett el szögletet a baloldalról, a labda pedig teljesen üresen találta a „hosszún” Thiagot. A brazil középpályás teljesítette a cseppet sem nehéz feladatot, és a hálóba továbbította a labdát.

A vezető gól olyan önbizalmat adott Thiagonak, hogy a következő támadásból kis híján lőtt még egyet. Ez végül nem sikerült, de így is 1-0-ás előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A folytatásban eleinte az eső játszotta a főszerepet, de hamarosan ezzel a körülménnyel is megbirkóztak a játékosaink, és talán a szezon leglátványosabb félidejét produkálták, legalábbis, ami támadásokat illeti, biztosan.

A 62. percben a mezőny legjobbja, Deyvison lőtt egy dörgő kapufát, majd a csereként beálló, lelkesen robotoló Polényi beadását Bobo csúsztatta centikkel mellé. Érett a gól, hiszen a széleken a Polény-Deyvison-Katona trió közreműködésével rendszeresen az Újpest védelme mögé tudtunk kerülni.

A 73. percben aztán végül nem beadás, hanem egy Szilágyi Péter által lekészített labda után lőtte a másodikat Deyvison, de ennek is ugyanúgy örültünk, hiszen a meddő újpesti támadójátékot elnézve, ez gyakorlatilag a győzelmet jelentette számunkra.

A hajrá nyugodtabb mederben telt, a legnagyobb taps az utolsó három percre beálló, saját nevelésű Ádám Martinnak szólt, aki Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatai után ezúttal a felnőtteknél is lehetőséget kapott.

A 2-0-ás végeredmény azt jelzi, hogy Tóth András és Fernando Festa lehetőségeikhez mérten tökéletes munkát végeztek a héten, szép délutánt szerezve ezzel az angyalföldi szurkolóknak és játékosoknak egyaránt. 

dan    





 


Hirdetések