2012.10.05. | Röplabda
Ma délután hat órakor, a Folyondár utcában játssza az új idény első tétmérkőzését a Vasas Óbuda egészen fiatal átlagéletkorú csapata.

Bajnoki döntők sokaságára, számtalan emlékezetes csatára emlékezhetünk a két együttes egymás elleni mérkőzéseinek felidézésekor, manapság azonban a BSE már nem az a BSE, és a mi csapatunk is komoly átalakuláson esett át az előző idénybeli bajnoki illetve Magyar Kupa aranya után.

A tavalyi alapemberek közül jószerivel csak Miklai Zsanettre és Lévai Vivienre számíthat Jókay Zoltán vezetőedző, hiszen kulcsjátékosok egész sora, így Dékány Bernadett, Milovits Júlia, Nagy Eszter, Sándor Renáta és Oláh Vivien távozott a Folyondár utcából. Helyükre egy kivétellel húsz év alatti fiatalok kerültek, a felnőtt válogatottban is szerepet kapó Tálas Zsuzsa és Vacsi Evelin, valamint a rutinos Tóth Andrea éppen első ellenfelünktől, a Városmajorból igazolt hozzánk. 

Jókay Zoltán számára nem ismeretlen a feladat, hiszen az évek során már nem egyszer kellett új csapatot építenie, és nem is olyan régen fordult elő vele utoljára, hogy a mostani helyzethez hasonlóból indulva, a kétkedő hangokra rácáfolva, zömében nevesincs játékosokból faragott rövid idő alatt, külföldön is „eladható” röplabdázókat. A nyersanyag most is adott, kíváncsian várjuk, meddig jutunk 2013 tavaszán.

Vatai Gabriella szakosztály-igazgató új idény elvárásairól is szót ejtett az alábbi rövidke videóban.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Hirdetések