2012.10.01. | Atlétika
Az újonnan kibontakozó atlétikai Sport XXI Alapprogram első alkalommal megrendezett pályaversenyén, remekeltek a vasasos gyerekek.

Szombat délelőtt a KSI pályán, a közép-magyarországi régióba tartozó klubok gyerekversenyzői – U11 és U13-as korosztály – mérték össze az ügyességüket, mindkét korcsoportban nyolcfős csapatok versengtek egymással. A nagyobbakhoz tartozók, a 2000-2001-es születésűek két-két egyéni versenyszámban valamint váltófutásban indultak, az eredményeket pontértéktáblázat közbeiktatásával adták össze.

A kicsik hét olyan ötletesen kitalált, játékos feladattal szembesültek (sprintváltó, gátváltó, 800 m akadály, távolugrás, rúdugrás, hajítás, lökés), amelyek jó visszajelzést adtak az ügyességük felől. Náluk minden egyes versenyszám után pontozták a csapatokat, végén pedig az összpontszám alapján alakult ki a végső sorrend.

A Vasas három csapattal képviseltette magát, volt honnan meríteni, hiszen Pasaréten jóval száz fölött van a heti három edzésen egy-egy alkalommal megforduló gyermekek létszáma. A szakosztály fiatal és elhivatott szakemberei – Szederkényi-Takács Andrea, Varga Szilvia, Kun-Szabó Balázs – munkáját dicséri, hogy mindkét korosztályba az élen végzett a Vasas, megelőzve többek között a Honvéd, a KSI, az FTC csapatait.

A résztvevő gyerekek névsora:
U13:
Bernáth Frida, Füleky Dorka, Herczegh Lilla, Jakab Júlia, Klemm Laura, Kontra Fanni, Svastits Judit, Szlávik Bernadett, Doma Botond, Felsmann Balázs, Laki Botond, Nagy Gergő, Svastits Domonkos, Szabó Gáspár, Veres Ádám.
U11: Bernáth Flóra, Takács Zsófia, Tóth Zita, Bacsek Gerzson, Kapusi Barna, Kollányi Szabolcs, Madácsi Benedek, Simon Becse. 

További fotók>>


Hirdetések