Nagy Dániel, 2023.09.21. | Birkózás

Budapesten, Szlovákiában és Németországban is szőnyegre léptek a Vasas fiatal birkózói az elmúlt napokban.

Dolgos hétvégét hagytak maguk mögött szakosztályunk fiatal birkózói, akik közül az U15-ösök Budapesten, a KIMBA-n mérették meg magukat a kötöttfogású diákolimpiai bajnokságon. A Vasas színeit négyen képviselték, közülük hárman a dobogóra is felállhattak: Farnadi Mátyás aranyérmet szerzett, Fehér Lőrinc és Shumeiko Kyryl pedig a pódium második fokára állhatott fel. A negyedik indulónk, Cser Dávid ötödik lett.

„Matyi kiemelkedett a mezőnyből, az összes meccsét technikai tussal nyerte meg, rögtön az első menetben, ráadásul az erősebbik ágon – amin Cser Dávid is szerepelt – jutott el az aranyéremig. Vártam tőle a jó eredményt, de nem ennyire simán; a nyáron rengeteget fejlődött – mondja Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató. – Kyryl és Lőrinc két egri, kimondottan erős versenyzőtől kapott ki; sajnos a fináléban nem volt esélyük, a többi mérkőzésüket viszont magabiztosan nyerték meg.”
 


 

Németországban kadétversenyen vettek részt a birkózóink: Veress Bence megnyerte a kategóriáját, Arsunkaev Ahmad és Szikszai Levente pedig ezüstérmet szerzett. Tóvölgyi Marcell is felálhatott a dobogóra, harmadik lett, míg Szakács Verner éppenhogy lecsúszott róla. Szlovákiában még fiatalabb küldöttség szerepelt: Koczán Sámuel arany-, Csapó Benedek és Szeles Szilárd pedig bronzérmesként fejezte be a viadalt. Lakatos Barnabás negyedik lett.

„Nem volt erős Bence mezőnye, nem okozott gondot neki az aranyérem megszerzése, míg a többiek közül mindenkinek csúszott be vereség – szerencsére nem kijavíthatatlan. Örülök neki, hogy birkóztak olyan meccset, amikor szorosan, de nyerni tudtak; három-négy összecsapás mindenkinek jutott. Fárasztó út volt a németországi, de megérte kimenni a tapasztalatok miatt – foglalja össze a tudnivalókat Wöller Gergő edzőnk. – A szlovákiait inkább tanulóversenynek nevezném, felmérőnek; kilenc- és tizenkét éves kor közötti fiatalokkal utaztunk ki.”


Hirdetések