2012.09.26. | Labdarúgás
A szoros mérkőzést sejtető eredmény ellenére, egy pillanatig sem forgott veszélyben a Vasas továbblépése a Magyar Kupa harmadik fordulójába, ma délután Pasaréten.

Pénzügyőr - Vasas 1:2 (0:0)
Pasaréti út, 500 néző
Vezette: Gyarmati II. (Lémon, Takács G.)

Pénzügyőr:  Hajdú - Mayer, Gyürki, Nemes, Pinkóczi, Szigeti (Jung, 82.), Bíró, Szikes, Varga-Sebestyén, Pápai (Somogyi, 75.), Renato (Kozarek, 75.).
Vezetőedző: Vatai Attila

Vasas: Halasi - Polényi (Bobô), Lucas, Mehmedagic, Katona, Venczel, Thiago, Luís André (Kovács D., 76.), Deyvison, Balogh B. (Görgényi, 61.), Szilágyi.
Vezetőedző: Joaquim Machado Gonçalves

Góllövők: Varga-Sebestyén (52.) ill.:Deyvison (49.), Bobô (66.)
Sárga lap: Renato (29.) ill.: Deyvison (23.)

Vendéglátóink megadták a módját a találkozónak, a kezdés előtt a Pénzügyőr fúvószenekar szórakoztatta a gyülekező publikumot, a gyönyörű környezetben fekvő pályán pedig olimpiai bajnok labdarúgónk Ihász Kálmán, valamint a hazaiak egykori legendája, Koroly János végezte el a találkozó kezdőrúgását. 

A játéktér talaja egyes helyeken hagyott némi kívánnivalót maga után, sem ez, sem a hely adottságából fakadó szűk terület nem kedvezett a kreatív futballnak, azonban ez sem magyarázza teljes mértékben futballistáink első félidőben mutatott gyatra támadójátékát. 
Ugyan ebben az időszakban is egyértelműen uraltuk a játékot, zömében a zöld-fehérek térfelén tartottuk a labdát, azonban egy-két gyengén sikerült lövéstől eltekintve komolyabb veszélyhelyzetet képtelenek voltunk kialakítani az öreg gesztenyefák sorfala előtti kapunál. 

A fordulás után szerencsére nagyot változott a kép, többször is lendületből vezethettük a védőkre a labdát, ami jócskán emelte a hatásfokot. Négy perc sem telt el, amikor Szilágyi balra kitett labdáját Deyvison kapásból bombázta a hálóba. Bár a hazaiak hamarosan egy ritkán látható nagy lövéssel még egyenlítettek, komoly izgalmakat ez sem okozott, hiszen a játék képe alapján várható volt, hogy előbb utóbb betalálunk. 
A 66. percben ez egy remek akció végén sikerült. Venczel a saját tizenhatosunk elől pompás labdával indította Szilágyit, aki egy csel után a tiszta helyzetben lévő Bobô elé tálalt, ő pedig kilőtte a bal alsó sarkot. A fölényünk ezután sem csökkent, második gólunk szerzője egy alkalommal a kapufát is megdöngette, az eredmény azonban nem változott. A kitűzött célt, a továbbjutást elértük.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 









fotó: Doba István


Hirdetések