Gy. Szabó Csilla, 2023.09.02. | Tenisz

Egy arany- és egy ezüstéremmel zártak a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosai az idei korosztályos csapat ob-döntőben. Előbbit az U16-os, utóbbit pedig az U18-as fiúk nyerték. A Római-parton zajló 15 ezer dollár összdíjazású férfi ITF-tornán Boros Attila és Kisantal Botond meccset nyert a párosok mezőnyében.

Major Áron János alig két héttel első egyéni korosztályos ob-címének megnyerését követően, a héten már újabb aranyért indult jó eséllyel harcba, ezúttal a Vasas SC U16-os fiúcsapatával, amelyben ezúttal Boros Bence és Laczkovich Zoltán voltak a társai. A csoportmeccsek során a Budaörsi SC-t 2-1-re, az MTK-t pedig 3-0-ra verték. Az első találkozó azért is volt különösen izgalmas, mert Boros elveszítette egyéni meccsét, a mindent eldöntő párosban pedig már meccslabdája volt az ellenfélnek. Innen fordított a Major, Boros duó.

„Azért én bíztam abban, hogy Bencével jó párost alkotunk, hétéves korunk óta ismerjük egymást, nagyon jó barátok vagyunk, szerettünk volna együtt ob-címet nyerni – idézte fel Major Áron János a csb első találkozóját. – Az első találkozó kicsit tényleg izgalmas volt, de az MTK ellen már minden jól ment, mind a két egyénit hoztuk, így nagyon pozitívan érkeztem a fináléra. Tudtam, hogy egyesen nyernem kell, mert ha veszít is Bence, a párosban mi voltunk az esélyesek. Döcögősen indultunk, de utána belejöttünk. Nagyon szeretek csapatban játszani, most már lassan másfél éve vagyok a Vasasnál, az idei nyárra ezzel a győzelemmel fel is tehettük a koronát.”


Boros Bence, Major Áron János és Helmes Péter (balról jobbra) a győztesnek járó trófeával

Boros Bence kétszer is hosszabb időt kihagyott, így a csb-re még korántsem volt olyan formában, mint korábban. De bízott Áronban, hogy ő semmiképpen sem fog hibázni. És ez így is történt.

„Szerencsére Áron hozta a kötelezőt, párosban pedig tudtam, hogy együtt esélyesek vagyunk. Ez így is lett, és most nagyon boldog vagyok, hogy ob-t nyertünk, ráadásul együtt. Ez a győzelem nagy motivációt ad nekem a folytatáshoz, majd meglátjuk, hogy alakul a jövő” – jelentette ki Boros Bence.

Kisantal Botond, Halmos Kornél, Varga János, Horvát Ádám Márk alkotta U18-as csapat hibátlan teljesítményt nyújtott csoportjában. A Csopak, a GYAC és a Gellért SE ellen egyaránt 3-0-as győzelmet aratott. A pénteki döntőben azonban meglepte őket a Pasaréti TK, amely valamennyi találkozót megnyerte, s ezzel a Vasas gárdája ezüstérmes lett.


Az U18-as fiúcsapat ezüstérmet nyert az idei csb-n. Edzőik, Kovács Márk balról, Helmes Péter pedig jobbról.

Kovács Márk, aki Helmes Péterrel együtt irányította az ob alatt két csapatunkat, az ob selejtezőjével, a Budapest-bajnoksággal hasonlította össze a Park Teniszklubban a héten történteket, amihez képest látható az előrelépés.

„Júniusban egy ezüst és egy bronzérmet nyertek a fiúk, most mindkét csapat eggyel jobb helyezést ért el – értékelt Kovács Márk a pénteki döntőket követően. – S bár a legidősebbek nagyon szerettek volna visszavágni a pasarétieknek a Budapest-bajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségért, sajnos nem sikerült. A döntő azonban, ahogy már említettem, így is előrelépést jelent. A csoportmeccsek során nagyon jól játszottak, a mai fináléban azonban jobb volt a Pasarét, bár nagyon közel voltunk az aranyéremhez. Áronéknál csak az első fordulóban rezgett a léc, de ott is szépen fordítottak meccslabdáról. A döntőben a Budapest-bajnoksághoz hasonlóan ismét a pároson múlt a meccs, csak ott egy fordulóban korábban, az elődöntőben találkoztunk.”

A héten azonban nemcsak a Park Teniszklubban voltak érdekeltek fiatal versenyzőink, de a Római-parton zajló 15 ezer dolláros férfi ITF-tornán is. Kisantal Botond az előselejtezőt követően, a selejtező első fordulójában 6:2, 6:1-es, a szabadkártyával induló Halmos Kornél pedig 5:7, 6:1, 10:8-as vereséget szenvedett. A főtáblára kapott wild cardot Boros Attila, aki nagy csatában (2:6, 6:1, 6:2) maradt csak alul bolgár ellenfelével szemben.


Kisantal Botond (balról) és Boros Attila párosban meccset nyertek a budapesti felnőtt ITF-tornán

„Nagyon jól kezdtem a meccset, a második szettben azonban megfordult a találkozó kimenetele. – idézte fel a Római-parton történteket Boros Attila. –  Ellenfelem egyre jobban játszott, én pedig kételkedni kezdtem a saját ütéseimben, bizonytalan lettem, s attól kezdve ő irányított. Sajnos nem tudom magamból hétről-hétre biztosan kihozni a maximumot, csak egy-egy meccs erejéig, általában a selejtezőkben. Ezen kell valahogy változtatnom a siker érdekében. A párosban Botival nagyon jól ment a játék, bár a második szettben kicsit meg kellett lelkileg támogatnom, de a harmadikban már ismét együtt pörögtünk. A második fordulóban sajnos nem volt szerencsénk. Az ellenfelünk első szettlabdájánál a bíró a kárunkra tévedett. Ez megpecsélte a sorsunkat, hiszen párosban pillanatok alatt el tud úszni egy találkozó, most is így történt. A jövő héten ismét pályára lépünk a második tizenötezresen is, nagyon remélem, hogy ezúttal szerencsésebbek leszünk.”

Kisantal Botond ugyanakkor azt is elismerte, hogy a pécsi egyéni ob, a múlt heti junior ITF-torna, amelyet párosban megnyert Kincses Kolos oldalán, a csapat ob és a felnőtt tizenötezres kicsit sok volt most neki egyszerre.

„Nem fizikálisan, hanem fejben fáradtam el, a második páros, második szettjében ezt világosan éreztem magamon. Sajnálom, hogy Atissal nem tudtunk tovább menni, én is bízom benne, hogy a jövő héten szerencsésebbek leszünk, én pedig ki tudom magam kicsit pihenni addig mentálisan” – foglalta össze az utóbbi hetek zsúfolt programjával kapcsolatos gondolatait Kisantal Botond.


Hirdetések