2012.09.13. | Kosárlabda
Tavaly az NB I/A csoportjának hatodik helyén végzett a Vasas női kosárlabda csapata, amely most jelentősen átalakulva készül az új bajnoki idényre.

Vezetőedzőnk, Diósadi Deák Éva irányította fiatal csapatunk hétvégén Szekszárdon, a hagyományos Sió Kupán mutatja meg magát először. A helyezésben tavaly történelmet író együttesből meghatározó emberek távoztak, így például lett légiósunk Anita Teilane, valamint Pál Szandra Sopronban, Adamecz Lilla pedig a Városmajorban folytatja pályafutását. 
A tavalyi keretből Bajnóczi Viktória, Hegedűs Janka, Katona Szidónia, Koch Dóra, Mansaré Manty, Mányoky Judit, Pusztai Sára, Szabó Flóra változatlanul Pasaréten játszik majd, és hozzájuk csatlakozott a juniorok közül Gocsman Ágota és a még nála is fiatalabb Határ Bernadett. Öten érkeztek más klubtól, így Barnai Judit, Rakolczai Krisztina, Szabó Daniella, Kárász Linda, Müller Melinda pattogtatja a labdát jövőre piros-kék színekben.

Diósadi Deák Éva:
- Utánpótlás nevelő klubként deklaráljuk magunkat, így nem váratlan számomra, hogy időről-időre az elejéről kell kezdenem a csapatépítést. Tavaly a hatodik helyezésünkkel úgy gondolom maximálisan teljesítettük a kitűzött célt, idén természetesen nem lehetnek ilyen merész vágyaink. A tízcsapatos elsőosztályból az idény végén egy gárda fog búcsúzni. A mi célunk egyfelől, hogy elkerüljük a kiesést, minél több szoros meccset vívjunk leendő ellenfeleinkkel, másrészt viszont az, hogy minél több olyan kosarast képezzünk, akik ezeken a találkozókon felhívják magukra a szakma figyelmét. Azt hiszem ezen a téren eddig sem álltunk rosszul, elég ha csak azt említem, hogy a közelmúltban szép sikert elért U20-as válogatott keretébe hét játékost adtunk.


Hirdetések