2012.08.25. | Labdarúgás
A hazai pályán játszó Cegléd együttese az utolsó utáni pillanatokban szerzett góllal egyenlített a Vasas ellen.

Restart-Ceglédi VSE – Vasas 1-1 (0-0) 
Cegléd, 600 néző 
Vezette: Varga L. (Márkus, Galán) 

Cegléd: Miski - Robson (Markó, 27.), Miklósvári, Balogh P. (Brdaric, 46.), Vincze Z., Kenderes (Kormos, 68.), Koncz, Nagy L., Juhász D., Balogh M., Medgyesi. 
Vezetőedző: Ványi Zsolt 

Vasas: Halasi – Görgényi, Mehmedagic, Kárpáti, Füredi, Venczel, Ferkó Á., Polényi (Reidan, 84.), Kovács D. (Merczel, 57.), Katona, Balogh B (Szilágyi, 68.) 
Vezetőedző: Joaquim Machado Gonçalves 

Gólszerző: Polényi (23.), Balogh M. (90.) 
Sárga lap: Nagy (48.), Miklósvári (82.), Ferkó (83.), Venczel (90.) 

A rekkenő nyári melegben kezdődő találkozó előtt kisebb ünnepségre került sor, a három eredményesen szereplő ceglédi származású olimpikont, Lőrincz Tamás birkózót, Czigány Dóra vízilabdázót és Ungvári Miklós cselgáncsozót köszöntötték a város vezetői. 

Az ünnepélyes hangulat talán túlzottan is átragadt a játékosokra, mert hosszú perceken át csak méregették egymást a csapatok, a szépszámú angyalföldi szurkolósereg szűnni nem akaró biztatása mellett. 

A lelkesítés ha lassan is de hatott, a félidő közepe táján Katona Máté és Venczel Balázs passzolgatott az ellenfél térfelének közepén, majd utóbbi szépen rúgta be a labdát a védők mögé, Polényi Gábor pedig jókor volt jó helyen és előnybe kerültünk. Vezető találatunk után sem emelkedett a színvonal, többnyire kemény vagdalkozás folyt a pályán, a hazaiak játékában – nem kis szerencsénkre – nyoma sem volt a múlt heti eredményes, dinamikus futballnak. 

A második játékrész már jóval több lehetőséget hozott mindkét oldalon, mi elsősorban Katona Máté vezérletével váltunk aktívabbá. Pontrúgások egész sorából lett volna lehetőségünk helyzetek kialakítására, ám azokat rendre gyengén hajtottuk végre. Vendéglátóink igazából csak a mérkőzés hajrájában váltak veszélyessé, egy kontrából mégis végképp eldönthettük volna a találkozó kimenetelét. Három támadónk állt szemben egyetlen védővel, sajnos azonban a ziccer oda lett, és ahogy az lenni szokott, a hosszabbításban egy fejes képében jött a büntetés, az egyenlítés.




fotó: Doba István

 


Hirdetések