Nagy Dániel, 2023.08.22. | Kajak-kenu

Szerdán kezdődik 2023 legfontosabb kajak-kenu eseménye, a duisburgi világbajnokság, amelyen klubunkból Szántói-Szabó Tamásnak szurkolhatunk majd.

A korosztályos világversenyeken már bizonyított, most pedig első alkalommal a felnőttek világbajnokságán is megméretheti magát a Vasas 23 éves kajakosa, Szántói-Szabó Tamás. Párjával, az Atomerőmű SE sportolójával, Vajda Bencével nem véletlenül kerültek be a legjobbak közé: az utánpótláskorú duónak a júliusi U23-as vb-n megszerzett két érem után új alapozás kezdődött; az sokáig kérdéses volt, hogy K2 500 vagy 1000 méteren (esetleg mindkettőn) képviselhetik-e a magyar színeket a németországi Duisburgban, végül a hosszabb, nem olimpiai számban ülhetnek rajthoz a srácok.

Emiatt viszont Tomi még véletlenül sem csalódott, sőt! Versenyzőnk közvetlenül a vb startja előtt adott helyzetjelentést.

„Másfél hete volt nagyjából, hogy elértünk a holtpontra, ami érdekes, hogy Bencével kb. egy nap különbséggel éreztük ezt. A sportolók tudják, milyen ez: úgy érzi az ember, hogy most nincsen kedve edzeni, meg kell a másikat ilyenkor piszkálni picit, hogy visszaálljunk a megfelelő útra. Szerencsére ezen egy nap leforgása alatt túlléptünk. Ez egyébként minden évad végén előfordul, kijön, hogy utolsó verseny, közeleg a nagy menet vége. »Kínozzuk egymást«, sokat beszélgetünk, úgyhogy semmi probléma nincs – mondja Szántói-Szabó. – Az edzések jól sikerültek, mindegyiken a maximumot tudtam nyújtani; remélem, hogy sikeres lesz a távváltás, és hasonlóan sikeresen megyünk majd, mint az U23-as vb-n. Nem vagyok izgulós típus, most sem érzek különösebben különbséget, plusz biztosan nagyobb teher lenne rajtunk, ha a kvótaszerző ötszázon indulnánk. Ettől függetlenül a maximumot akarjuk nyújtani, szépen akarunk bemutatkozni a felnőtt-vb-n, hogy bizonyítsuk, igenis van helyünk a nagyok között is!”

Az olimpiai álmok ettől függetlenül a vb után is megmaradnak.

„A Németországban kiharcolt indulási jogok az országnak szólnak, a helyekért a folytatásban még lehet küzdeni, amit természetesen meg is teszünk majd!”

A képek forrása: MKKSZ


Hirdetések