Nagy Dániel, 2023.08.21. | Kézilabda

Az U19-es és az U17-es kézilabdázóink is felkészülési tornán szerepeltek az elmúlt napokban; a tapasztalatokkal kapcsolatban a fiatalok edzőivel beszélgettünk.

Ahogyan már korábban beszámoltunk róla, a felnőtt kézilabdázóink mellett a korosztályos játékosok is megkezdték a felkészülést az új évadra. A klubunkhoz a nyáron érkező, az NB I-es csapatunkat másodedzőként segítő Kiss Dániel vezetőedzőként irányítja az U19-eseket, akik az első tornájukon vettek részt a hét második felében. A háromnapos orosházi eseményen végül az ötödik helyet szerezték meg a lányok, két győzelemmel és egy vereséggel.

OXXO Kupa U19, Orosháza

Vasas SC–SZISE 28–36 (11–19)
Vasas SC–VS Dunakeszi 32–27 (17–14)
Vasas SC–PTE-PEAC 37–25 (20–16)

„Egyértelműen a tapasztalatszerzés volt az elsődleges célunk. Ez volt az első éles torna, amit a lányokkal játszottunk, így muszáj volt »feláldozni« a kupát az eredményesség oltárán. Mindenki szerephez jutott az összes mérkőzésen, volt, hogy teljes sorokat cseréltünk húsz percenként, és csaknem mindenki betalált a találkozókon, ami a csapatunk erősségét mutatja. Nagyon jó, hogy védekezésben több felállást és rendszert is ki tudtunk próbálni. Elégedett vagyok a három napos eseménnyel, mind a szervezés, mind a csapatok erősségének tekintetében. Gratulálok a lányoknak az ötödik helyhez, azt gondolom, jó úton haladunk, mérkőzésről mérkőzésre látható a fejlődés. Dicséretes a lányok hozzáállása! Persze hibák voltak és lesznek is, de rengeteg munka vár még ránk az augusztus 31-i bajnoki rajt előtt. Újabb lépcsőfokkal feljebb léptünk” – összegzett Kiss Dániel.
 


Csenki Csilla igazítja el a játékosait Orosházán

Az U17-es együttesünk „megfeleződött”, az egyik rész a vezetőedző, Csenki Csilla irányításával – az idősebbekhez hasonlóan – Orosházán, a másik Konkoly-Szegedi Orsolya vezetésével Kisvárdán lépett pályára; mindkét csapat pozitív mérleggel zárta a tornáját.

OXXO Kupa U17, Orosháza

Vasas SC–Szigetszentmiklós NKSE 35–30 (18–19)

Vasas SC–SZISE 26–28 (14–17)

Vasas SC–Mohácsi TE 32–21 (15–8)

„Próbáltuk hasonló erősségűre hangolni a két felet – mondja Csenki Csilla. – Elégedettek lehetünk a teljesítményekkel. Az látszódott a lányokon, hogy nincsenek ehhez a fajta munkához szokva, kellett küzdeni a terheléssel és a fáradtsággal, viszont Orosházán már a jobbik arcukat mutatták. A SZISE elleni összecsapás végén nem mi örülhettünk, ám a mérkőzés megütötte az első osztály szintjét, sok tapasztalattal szolgált. A két csapatból gyúrjuk majd össze a serdülő 1-es gárdát, de persze a többieknek is lesz lehetőségük a bizonyításra. Hasznos napokon vagyunk túl, a felkészülés pedig ugyanígy folytatódik!”

VI. Várda Kupa, Kisvárda

Vasas SC–DVSC-Schaeffler 26–26 (10–12)

Vasas SC–Kisvárda 29–22 (15–10)

Vasas SC–Hajdúnánás SK 28–24 (17–12)

Vasas SC–Békéscsabai ENKSE 27–34 (14–20)

„Szerencsére nagy létszámmal dolgozhatunk, ezért döntöttünk úgy, hogy – ahogyan Csilla is mondta – kettéválasztjuk a társaságot; igyekeztünk két, azonos erősségű együttest összerakni – veszi át a szót Konkoly-Szegedi Orsolya. – A cél az volt, hogy megnézzük, melyik játékos milyen állapotban van, hol tartunk jelenleg. Ez jó döntésnek bizonyult, mindenki elegendő játékidőt kapott, volt idejük arra, hogy megmutassák magukat. A csapatépítés elején tartunk még, harmadik hete edzettünk együtt a torna idején. Hasznos napok voltak ezek, ráadásul bajnoki ellenfelekkel is találkoztunk, ami szintén sokat segít a felkészülés során.”


Hirdetések