2012.08.19. | Labdarúgás
A Vasas labdarúgói az NB II nyitófordulójában 1-1-es döntetlent játszottak az újonc Putnok együttesével.

Vasas-Putnok VSE 1-1 (0-1)
Illovszky-stadion 750 néző

Vezette: Farkas Á. (Mohos, Gyürüsi)

Vasas: Halasi - Görgényi, Kárpáti V., Mehmedagics, Katona – Reidan (Venczel B.), Ferkó Á., Mundi, Polényi (Csoór P.) – Szilágyi P. (Füredi), Balogh B.
Vezetőedző: Machado Goncalves Joaquim

Gólszerzők: Monyók ill. Csoór P.

Megnyugtató érzés volt a kezdés előtti percekben Várady Bélát, Raduly Józsefet és a többi legendát felfedezni az Illovszky Stadion lelátóján.  Ez mégiscsak arról árulkodott, hogy nem állt meg az élet, hiába került szokatlan helyre, az NB II-be a Vasas labdarúgócsapata.

Ezen kívül viszont csak kérdőjelek cikáztak a fejekben. Nemhogy a Putnok csapatát, de még a mieinket sem ismertük túlzottan, így a többség óvatos duhaj volt a bajnoki rajt esélyei kapcsán. Az újonnan igazolt légiósok hiányában kezdőcsapatunk gerincét fiatal játékosok, köztük Vasas-nevelések alkották.

A kezdés tökéletesre sikeredett, hiszen Várady Béla indította útjára a labdát. A lendület pedig a csapatra is átragadt, hiszen Szilágyi egy betörés után rögtön az első támadásunkból gólt szerezhetett volna, de Roza védeni tudott.

Aztán mintha kicserélték volna a csapatunkat, hiszen a félidő során gyakorlatilag nem akadt több veszélyes támadásunk. A Putnok viszont az első negyed óra után átvette a kezdeményező szerepet, és többször is zavart okoztak a védelmünkben. A 22. percben egy megpattanó labda megzavarta Halasit, aki a védés után a játékvezető szerint buktatta az ellenfél csatárát, így büntetőt ítéltek ellenünk.

A putnoki tizenegyest Monyók gólra váltotta, így innentől kapaszkodnunk kellett volna, de ez nem igazán sikerült. Támadásainkat rengeteg bosszantó hiba tarkította, így az egyébként visszahúzódó Putnok könnyedén utunkat tudta állni, ráadásul néhány kontrájuk még veszélyt is okozott. A fiatalok türelme pedig egyre fogyott, Polényi majd Görgényi is felesleges szabálytalanságok miatt kapott sárga lapot.

A második játékrészben már a játékba is sikerült több energiát fektetnünk. Lendületesen kezdtünk, az akcióinkat sokszor csak lapot érő szabálytalanságokkal tudták megállítani a vendégek. Egy ilyen szituációt követően Mehmedagic szabadrúgását bravúrral ütötte szögletre az ellenfél kapusa.
Az 59. percben Katona Máté pörgetésénél pedig már ő is verve volt. Kár, hogy Ferkó Ádám remek indításánál csapatkapitányunk lesen volt, így érvénytelenítették a találatot.

Aztán ez a lendület is alábbhagyott, a folytatásban jóval erőtlenebbnek tűntek a piros-kék játékosok. A Putnok kényelmesen szövögette a támadásait, egészen addig, amíg a 78. percben a csereként beálló Csoór Patrik szinte a semmiből ki nem egyenlített.

Ennek köszönhetően izgalmas utolsó bő tíz perc elé néztünk. Még úgyis, hogy ezt emberhátrányban kellett lejátszanunk, gólszerzőnk ugyanis megsérült, és hordágyon vitték le.

Az utolsó támadásaink bőven hordoztak magukban veszélyt. A legnagyobb helyzet Kárpáti Vitéz előtt adódott, de a közeli fejesét hatalmas bravúrral védte a kapus. Egy pontot szereztünk tehát a nyitómérkőzésen, ebből kell építkezni a következő fordulókra.

dan
fotó: Doba István




Hirdetések