Gy. Szabó Csilla, 2023.08.18. |

Újabb válogatott edzőtáborban vettek részt a Vasas fiatal sífutói Szlovákiában, a hétvégén pedig versenyen is indultak. Csikász Panni első nemzetközi nyári biatlonos viadalán nyomban dobogós lett, a sprintszámban a harmadik helyen végzett korosztályában.

Az augusztus 24-én rajtoló nyári biatlon világbajnokság helyszínén, a szlovákiai Cserpatakon újabb válogatott edzőtáborban vett részt öt fiatal sífutónk, Bozóki Laura, Holló Martin, Kunos László, valamint Ferbár Csongor és Csikász Panni. A vb-n Bozóki, Holló és Kunos áll majd rajthoz a Vasas színeit is képviselve, Ferbárnak és Csikásznak még egy évet kell várnia ahhoz, hogy világversenyen indulhasson. Az utolsó összetartást, Ferbár kivételével, egy jó hangulatú, színvonalas versennyel zárták klubunk fiataljai, akik közül Csikász szerepelt a legeredményesebben. A szombati sprintben a harmadik, a vasárnapi 7,5 kilométeres távon pedig a negyedik helyen végzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a hétvége, hiszen ez volt az első nemzetközi rolleres biatlon versenyem – tudtuk meg Csikász Pannitól, aki a 2008-as leányok mezőnyében mérhette össze tudását külföldi ellenfeleivel. – A vasárnapi lövészetemre különösen büszke vagyok, hiszen négyszer kellett lőállásba állnom, és a húsz kísérlet során mindössze három hibát ejtettem. Ilyen jól még talán egyszer sem céloztam a versenyeimen. Nagyon meleg volt, de szerencsére így is bírtam a terhelést. S bár én még nem indulhatok a jövő héten kezdődő nyári biatlon világbajnokságon, nagyon sikeresnek értékelem a mögöttünk álló válogatott edzőtáborokat, nagyon sokat tanultam. Különösen a lövészetben, a helyes befekvés terén. De a sífutás része is jól ment, ám azt el kell ismerni, hogy a szlovákok jóval erősebbek nálunk.”

Panni és Martin szombaton ismét Szlovákia felé veszi az irányt, s egy újabb nemzetközi versennyel élesíti formáját. Utóbbi számára ez már a vb-felkészülés utolsó pillanata lesz, hiszen csütörtöktől indul számukra a korosztályos világbajnokság, amelyen fiatal versenyzőként elsősorban a tapasztalatszerzés lesz a céljuk a nálunk több évvel is idősebb juniorok mezőnyében.


Csikász Panni dobogóra állhatott a hétvégi szlovákiai nemzetközi versenyen, elsősorban kiváló lövészetének köszönhetően


Hirdetések