2012.08.14. | Röplabda
Túl a felkészülés első hetén a nyár folyamán tovább fiatalodó Vasas Óbuda csapata.

Jelentős mértékben kicserélődött a tavaly bajnokságot és magyar kupát nyerő együttes kerete. Külföldi játéklehetőséghez jutott, és így távozott Dékány Bernadett, Milovits Júlia, Nagy Eszter és Sándor Renáta, idehaza váltott klubot Oláh Vivien, Gudmann Csilla pedig felhagyott az aktív játékkal.
Jókay Zoltán vezetőedzőnek, Vasasos szakvezetői pályafutása során már nem először új csapatot kell felépítenie. Kétségbeesni persze nem kell, hiszen számos tehetséges fiatal bontogatja szárnyát a Folyondár utcában, akik így most hatalmas lehetőséghez jutnak. Borsos Lili, Fábián Fanni, Gubicza Laura, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett már az előző idényben is kapott több-kevesebb szerepet, és most két további saját nevelésű röplabdázó csatlakozott hozzájuk, Cicic Milica és a még serdülő korú Ludmán Réka személyében. A húsz év körüli Miklai Zsanett és Lévai Vivien már a rutinosabbak közé tartozik, egyben az átmenetet is jelentik a tavalyi és az idei gárda között. Akadnak természetesen friss igazolásaink is, akik közül Tálas Zsuzsa, Szabó Adrienn, Vacsi Evelin révén egyáltalán nem emelkedik az átlagéletkor. A BSE-ből érkező hosszú játékosmúlttal rendelkező Tóth Andreára vár majd a feladat, hogy utat mutasson a pályán az ifjaknak. Elképzelhető, hogy lesz még légiósunk is, hiszen tárgyalásokat folytatunk egy egyesült államokbeli szélső ütővel.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Ilyen nagymértékű játékoscserélődéssel még soha nem szembesültem, de nemcsak tőlünk távoztak játékosok külföldre, hanem riválisainktól is, és így bizony a magyar bajnokság általános színvonala is tovább csökkenhet. Most úgy vélem, hogy a Gödöllőnek lehet a legnagyobb játékerejű csapata, utána pedig következhet az évek óta szépen fejlődő Békéscsaba, a megerősödő TFSE, a Miskolc és természetesen a mi együttesünk. 
A tavaly már velünk dolgozó tinédzsereken túl most lehetőséget kap a serdülőből kiöregedő nagyon ügyes Cicic Milica, és a mindössze 15 esztendős nagyon jó adottságokkal megáldott Ludmán Réka is velünk kezdte meg a felkészülést. Szélső ütő poszton nem állunk jól, ezért hétvégén Mariborban jártam egy játékosbörzén, ahol az egyetemet most befejező amerikai játékosokat teszteltek. Láttam számunkra erősítést jelentő röplabdázókat, de ajánlat terén konkurálnunk kell a térség tehetős csapataival is. Végülis sikerült felvennem a kapcsolatot egy alaszkai egyetemen végző jó fizikumú lánnyal, remélem meg tudunk egyezni vele.

Ludmán Réka:
- Nem számítottam arra, hogy a „nagyokkal” készülhetek, meglepődtem a meghíváson, de nagyon boldog vagyok. Biztos vagyok benne, hogy minden téren rengeteget fogok fejlődni, és remélem majd ősszel egy-egy meccsen is megmutathatom, hogy mit tanultam.


Hirdetések