2012.08.12. | Röplabda
Az új idényben a fiatal és tehetséges, sokszoros korosztályos válogatott játékos is a Vasas Óbuda bajnok és kupagyőztes csapatát erősíti majd.

Bár röplabdás berkekben jól ismerik önt, mégis arra kérném néhány szóban vázolja eddigi pályafutását a Vasas szurkolóinak.
- Szülővárosomban, Székesfehérváron nyolcéves koromban ismerkedtem meg a sportággal, és közel tíz esztendőn keresztül játszottam Fésűs Irén kezei alatt a MÁV Előrében. Tavaly nyáron anyagi problémák miatt ellehetetlenült a helyzetünk Fehérváron, így edzőmmel és Tálas Zsuzsa csapattársammal együtt Budapesten, a BSE-ben folytattuk.

Idén nyáron viszont már piros-kék szerelést öltött...
- Sajnos a városmajoriakat is meglegyintette a gazdasági válság szele, ott is erősen beszűkültek a lehetőségek. Most nyáron több csapatba is hívtak, én pedig némi hezitálás után aztán a Vasas mellett döntöttem.

Vacsi Evelin

 Melyek voltak azok az érvek, amelyek perdöntőek voltak ebben a kérdésben?
- Jókay Zoltán vezetésével magas színvonalú szakmai munka folyik a szakosztályban, ami nagyon csábító számomra, hiszen rengeteg még a tanulnivalóm. Azt gondolom rengeteg új és pozitív impulzust kapok majd, új szempontok kerülhetnek előtérbe a játékomban. Sokat hallottam arról is korábban, hogy mennyire remek a közösség a Folyondár utcában, ráadásul Miklai Zsanetett és Lévai Vivient a korosztályos válogatottból már jól ismertem, Tóth Andrea pedig tavaly csapattársam volt a BSE-ben. 

Ha az erősségeit kellene felsorolni, mit mondana?
- A jó fizikai paramétereimet, a gyorsaságomat és a ruganyosságomat képes vagyok kihasználni, valamint a magas termetem ellenére azt hiszem a mezőnyben is használható vagyok.

Mennyiben változik az élete, hogy hozzánk igazolt?
- Tavaly annak ellenére, hogy Budapesten játszottunk, még naponta ingáztunk Fehérvárról, most azonban albérletbe költözöm. A tanulást sem akarom abbahagyni, idén érettségiztem, szeretném egy főiskolán folytatni.

A pályán mi a legfőbb motivációja?
- Elsősorban a sport szeretete, a fejlődés lehetősége, és persze sokakhoz hasonlóan egyszer majd szeretnék én is külföldi csapatban játszani. Persze ez még odébb van, addig még jó pár lépcsőfokot meg kell járnom, bár már most is kaptam megkeresést. Jelenleg azonban a legfontosabb számomra, hogy Vasas Óbuda fiatal, újjáalakuló csapata tegye le a névjegyét a bajnokságban.


Hirdetések