Nagy Dániel, 2023.08.08. | Kézilabda

A felkészülési időszak egyik legkeményebb hetén van túl a kézilabdacsapatunk – a mátraházi edzőtáborral kapcsolatban Konkoly Csaba vezetőedzőt kérdeztük.

Július végén Mátraháza felé vette az irányt az NB I-re készülő kézilabdacsapatunk, amely augusztus 6-ig edzőtáborozott az immár jól ismert helyszínen, ahol ismét remek körülmények között dolgozhattak az előszezon (egyik) legfontosabb hetén. A „nagyokhoz” az ifjúsági együttesünk is csatlakozott, amely a felnőttek másodedzője, Kiss Dániel és Géber Zsolt irányításával tréningezett a létesítményben.

A stáb igyekezett a lehetőségekhez mérten változatos, egyúttal igen kemény programot összeállítani, amit a játékosok motiváltan teljesítettek. Ezt vezetőedzőnk, Konkoly Csaba is alátámasztotta, aki a sűrű hét végeztével beszélgettünk.
 


 

„A végén a kollégákkal közösen megállapítottuk, hogy ugyan a külső körülmények befolyásolták, milyen időpontban legyen ez a tábor megrendezve, csapatépítés szempontjából viszont ez a legjobban alakult. Remekül illeszkedtek be a fejlődésünkbe az összezártság által szerzett közös élmények; napról napra egyre inkább összekovácsolódtak a lányok – kezdi a szakember. – Társaságból csapattá alakultunk. A kézilabdapályán az egymásért való küzdés még léphet magasabb szintre, hiszen még nem kerültünk olyan nehéz helyzetbe, amikor erre szükség lett volna. Nagyon pozitív volt a tábor közösségre kifejtett hatása.”

 


 

„A munkát, amit elterveztünk, maximálisan megvalósítottuk, amiben rengeteget segített a helyszín adta rengeteg lehetőség, a magas színvonalú étkeztetés; ezeket ki is tudtuk használni. Napi kettő foglalkozásunk volt, ami egyszer háromba is átnyúlt, kondi- és taktikai edzések voltak elsősorban a terítéken, ezekből pszichésen és fizikálisan is megerősödve jöttünk ki. A gyöngyösi ificsapattal egyszer együtt tréningeztünk, majd edzőmeccset is játszottunk, ami sok tanulsággal szolgált, mint ahogy a csütörtöki csapatépítő is, amit csak »Mátra Expressznek« neveztünk el. Vasárnap regenerációs blokkal zártunk, igénybe vettük a tábor szauna-, jacuzzi- és jegesfürdőkészletét.”
 


 

A tábor azonban nem csak az edzések miatt volt fontos: megválasztásra került a következő évad csapatkapitánya, illetve annak helyettesei.

„A képzeletbeli szalagot Boldizsár Bianka viseli majd, aki előzőleg Fehérváron is vezette a csapatát. Dombi Katalin és Sirián Szederke lesz a két helyettes. Közülük van, akivel már korábban is dolgoztam, de olyan is, akit először edzhetek; mindannyian pozitív benyomást tettek rám, de ami talán még fontosabb, a társaikra is, akik biztosították a bizalmukról a triót. A lehető legerősebb közösséget akarjuk alkotni az NB I-ben, ebben pedig nekik is komoly szerepük lesz. Szakmai szempontból tartalmas és fárasztó héten vagyunk túl, ennek köszönhetően most az aktív pihenőjüket töltik a lányok, ami csütörtök estig tart, ezt követően folytatódik a programunk.”
 


 

Csapatunk hátralevő felkészülési mérkőzései:

Augusztus 11. péntek, 14:00
Érd–Vasas SC

Augusztus 16. szerda, 17:00
Vasas SC–Érd

Augusztus 25. péntek, 17:00
Vasas SC–Praktiker-Vác
A hazai edzőmeccseink nyilvánosak és ingyenesek, várjuk szeretettel a szurkolóinkat és az érdeklődőket!

Hirdetések