2012.08.06. | Röplabda
A Vasas Óbuda bajnok és kupagyőztes együttese ma délelőtt elkezdte a felkészülést a következő idény feladataira.

A ma délelőtti első edzésen – amelyre szabadtéren került sor – elsősorban a ráhangolódáson volt a hangsúly. A keret jelentősen átalakult, ami nem számít újdonságnak a Folyondár utcában, mint ahogy az sem, hogy tehetséges fiatalokból kell ütőképes csapatot kialakítania Jókay Zoltánnak. Az átlagéletkor azonban minden eddiginél alacsonyabb, hiszen csak a BSE-ből érkezett rutinos liberó, Tóth Andrea számít „húszon túlinak”. 

Jelenleg tizenegy tagú a keret, akik közül Tálas Zsuzsa betegsége miatt hiányzott a nyitányról. Ott volt viszont a tizenhét esztendős, feladó-átló poszton játszó Szabó Adrienn, aki Újpestről érkezhet. Vele és volt klubjával szóban már mindenről megegyezett Vatai Gabriella szakosztály-igazgató, a papírmunka viszont még hátra van szerződtetésével kapcsolatban.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Már az első héten is napi kétszer edzünk, hiszen szeretnénk kihasználni az iskolakezdésig az időt, akkor erre már úgysem lesz módunk. A felkészülés pontos menetrendje még alakul, de biztosan jó néhány felkészülési tornán is részt veszünk majd, eddig egy konkrét meghívást kaptunk Szlovákiából. 
Egy szélsőütőre még szükségünk lenne, és mivel itthon erősen behatárolt a piac, ezért hétvégén Mariborba utazok egy úgynevezett játékosbörzére, ahol remélem rábukkanok egy a szakmai elvárásainknak, és az anyagi lehetőségeinknek is megfelelő támadóra.

A jelenlegi keret:
Borsos Lili, Fábián Fanni, Gubicza Laura, Lévai Vivien, Miklai Zsanett, Stefanik Orsolya, Szabó Adrienn, Takács Bernadett, Tálas Zsuzsa, Tóth Adrienn, Vacsi Evelin.


Hirdetések