Jenkei Dániel, 2023.07.28. | Úszás

A vasasos Szabó-Feltóthy Eszter elmaradt egyéni csúcsától, így csak a középdöntőig jutott, és végül kilencedik lett 200 háton a fukuokai vizes világbajnokságon.

Pénteken jött el Szabó-Feltóthy Eszter napja a vizes világbajnokságon, és utólag bánjuk, hogy nem nyúlt hosszabbra a versenyzése, hiszen ez bizony egyetlen egy helyezésen múlt csak számára.

Eszter a délelőtti (nekünk éjszakai) előfutamból 2:10.38-as idővel jutott tovább, ami egyébként már akkor is a kilencedik pozíció volt a mezőnyben, így tudtuk, hogy a fél nappal későbbi középdöntőre tovább kellene javulni a finalista álmokért.

Mindez egyébként Eszter egyéni csúcsa alapján reális lehetett volna abszolút, és valamennyit sikerült is faragnia, hiszen a középdöntőben összejött egy 2:09.90, de ez most tizenhat század híján kevés volt a fináléhoz.

Eszter így értékelt közvetlenül a középdöntő után, ami így világbajnoki kilencedik helyet ért számára:

- Nem gondoltam túl a taktikát, már csak azért sem, mert teljesen új volt számomra ez a szintű verseny, az ilyen szintű ellenfelek, így lehetőséget adtam magamnak, hogy akár menetközben is változtassak. Utólag azt mondhatom, talán túl erős volt a kezdés is, de leginkább azt éreztem, hogy a második százamat túlizgultam, kapkodóvá vált a mozgásom. Összességében nem vagyok elégedetlen, sok hasznos tapasztalatot gyűjtöttem életem első nagymedencés világbajnokságán.


Hirdetések