Jenkei Dániel, 2023.07.22. | Vívás

Szilágyi Áronért, Koch Mátéért és Nagy Dávidért izgulhatunk az idei vívószezon csúcseseményén, a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. 

Szombattól nyolc napon át Milánó a vívóvilág fővárosa, hiszen egy hatalmas vásárcsarnokból átalakított helyszínen rendezik meg a 2023-as világbajnokságot.

Természetesen a magyar csapatban találkozunk vasasos sportolókkal is, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron például címvédőként érkezik Észak-Olaszországba. No meg az aktuális világranglista második helyezettjeként, így egyéniben kiemelt, és július 25-én vív majd a 64-es táblától kezdve. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából duplaszorzóval bíró csapatversenyre pedig július 27-én és 28-án kerül sor a magyar férfi kardcsapattal.

Mondani sem kell, hogy szép remények lehetnek mindkét fronton, de lássuk, Áron milyen gondolatokat fogalmazott meg a világbajnokság előtt.

"Hatalmas élmény és fantasztikus emlék a múlt évben Kairóban a világbajnokságon megszerzett első hely, így érthető módon felfokozott várakozásokkal érkeztem meg Milánóba. A helyszín fantasztikus, a közönségre Olaszország lévén biztosan nem lesz panasz, és nem mellesleg a csapattal a párizsi részvételt is kivívhatjuk, szóval minden támogatás és biztatás jó helyre kerül!
Köszönjük ha követitek az eseményeket, szorítsatok nekünk!
"

 

Ha már a kardozók, van egyébként egy másik vasasos világbajnoki címvédőnk, Katona Renáta is, aki ugye a női kardcsapattal aratott hihetetlen sikert egy évvel ezelőtt a vb-n, ám Reni ezúttal nem kerül be a magyar négyesbe.

 

Ott lesz viszont természetesen a két friss csapat Európa-bajnokunk, Koch Máté és Nagy Dávid.

Férfi párbajtőrözőink programja így fest majd:  július 23. (egyéni selejtező), július 26. (egyéni 64-es táblától a döntőig), július 28. (csapatverseny a negyeddöntőig), július 29. (csapatverseny végjáték).

Mi a magunk részéről várjuk az egyénit is, amelyet Koch Máté kiemeltként kezd majd a főtáblán, Nagy Dávid pedig a selejtezőben. Mindkét versenyzőnkben ott lehet a kiugró eredmény, hiszen kiegyensúlyozott, remek szezonjuk van, csapatban pedig óriási lépést tehetnek Párizs felé. Ezért mindent megtettek az Eb óta eltelt három hétben, folyamatosan edzőtáboroztak, pihenni pedig majd ráérnek Milánó után...

 


fotók: hunfencing

 


Hirdetések