Nagy Dániel, 2023.07.20. | Kézilabda

Folytatódik a kézilabdacsapatunk nyári érkezőinek bemutatása: az utolsó trió tagjaiként ismerjétek meg Sirián Szederkét, Ferenczy Diánát és Juhász Fannit!

Július 10-én kezdte meg a felkészülést az NB I 2023/2024-es évadára a kézilabdacsapatunk, amelybe kilenc új játékos érkezett a nyáron. Közülük hatan már bemutatkoztak a honlapunkon, most pedig elérkezett az idő, hogy az harmadik trió is reflektorfénybe kerüljön.

Sirián Szederke a játéktudása mellett a komoly rutinjával is segítheti az együttesünket. A 29 éves beálló a Győri ETO tagjaként 2013-ban és 2014-ben is Bajnokok Ligáját nyert, emellett kétszer az NB I-et és a Magyar Kupát is megnyerte. Az U19-es válogatottal Eb-ezüstérmet ünnepelhetett, később pedig a felnőtt nemzeti csapatban is játszott. A legutóbbi két évadban- egy rövid ferencvárosi kitérő kivételével – a Siófokot erősítette, a Balaton-parti gárdától igazoltuk le.

„Nagyon örülök, hogy feljutott a csapat az előző évad végén az élvonalba, büszke vagyok rájuk, és külön boldogság, hogy abból az együttesből, akik ezt kiharcolták, sokan jelenleg is a keret tagjai. Nyári érkezőként én is próbálok minél hamarabb beilleszkedni. Több mint tíz éve vagyok NB I-es játékos, reményeim szerint a pályán és azon kívül is sokat tudok majd segíteni a fiatalabbaknak” – foglalta össze a gondolatait Sirián.
 


 

A legfiatalabb nyári érkezőnk Ferenczy Diána: a 21 éves átlövő a balkezesek táborához tartozik a csapatunkban. A ferencvárosi nevelésű fiatal a legutóbbi idényben a NEKA tagjaként gyűjtögette az NB I-es tapasztalatot, esetében – Szederkéhez hasonlóan – eredményes utánpótlás-válogatott karrierről számolhatunk be; junior Eb-arany és vb-ezüst is fellelhető az éremgyűjteményében.

„Van bennem egy kis izgatottság, nagy reményekkel várom az évadkezdést. Az eddigiek alapján jó csapatot alkotunk majd, igyekszünk a megfelelő munkát elvégezni a startig, és persze utána is. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, sokakat ismertem már előzetesen is a csapatból; biztos, hogy jól érezzük majd magunkat” – mondta Dia.
 


 

Vele egyidős az irányító Juhász Fanni, akinek az elsődleges feladata támadásban a társak kiszolgálása lesz. Szederkéhez hasonlóan a Siófoktól érkezett a csapatunkhoz, amellyel tavasszal az ötödik helyen végzett az NB I-ben.

„Pozitívak az első benyomásaim – kezdi Juhász. – Fiatalos csapatról van szó, akikkel jó együtt dolgozni; bízom benne, hogy jó közösséget alkotunk majd. Minden téren fejlődni szeretnék, és segíteni a klubot a lehető legjobb eredmény elérésében. Minél több pontot akarunk gyűjteni majd a bajnokságban!”
 


Hirdetések