Nagy Dániel, 2023.07.17. | Kézilabda

Megérkezett a kézilabdacsapatunk új tagjait bemutató minisorozatunk második része. Nagyító alatt: Fodor Neszta, Mihály Petra és Vámosi Panna!

A múlt hét eleje óta az NB I 2023/2024-es évadára gőzerővel alapozó kézilabdacsapatunkhoz kilenc új játékos érkezett a nyáron, közülük hármat már bemutattunk a múlt héten. A következő trió tagjai egyaránt 22 évesek, akik plusz fiatalos lendületet hozhatnak az idősnek egyébként sem nevezhető keretünkbe.

Fodor Neszta dunaújvárosi nevelés, több mint 10 éven át játszott a DKKA színeiben; most először próbálja ki magát másik csapatnál. A fiatal kora ellenére már a negyedik évadját kezdi az NB I-ben, a legutóbbi idényben 24 gólig jutott a tizedik helyen végző együttesben a balszélső.

„Fiatalos és gyors csapatként harcolunk majd az NB I-ben – már maga a felépítés és a koncepció is erre alapszik. Bízom a társakban és az edzőkben, szerintem ha szépen összekovácsolódunk, akkor stabil tagjai lehetünk a bajnokságnak. Ehhez viszont minden meccsen száz százalékra lesz szükség. A saját feladataimmal szeretném a csapatot segíteni, bízom benne, hogy mindenki kihozza magából majd a maximumot. Konkoly Csabával kapcsolatban nagyon pozitív az első benyomás, az első pillanattól kialakult az összhang, bízom benne, hogy sikeres lesz az együttműködésünk” – mondta az első vasasos interjújában Fodor.

 


 

A másik oldalon, jobbszélsőként segítheti a csapatunkat Mihály Petra, akit a Mosonmagyaróvár gárdájától igazoltunk le. A fiatal csonka évadon van túl, a sérülése miatt tizennégy bajnokin szerepelt a negyedik helyet megcsípő együttesben. Az élvonalbeli rutinnal kapcsolatban azonban nincs hiány, 2018-ban mutatkozott be az NB I-ben, számos mérkőzésen játszott már a legmagasabb szinten.

„Izgalmas időszak ez mindenkinek, szerintem nagyon jó csapatunk lesz. Sérülésből térek vissza, így a legfőbb célom, hogy fizikálisan és a játék tekintetében is minél hamarabb csúcsformába lendüljek. A bennmaradás mellett, a lehető legjobb helyet szeretnénk megcsípni” – foglalta össze a gondolatait Mihály Petra.
 


 

A debreceni kötődésű Vámosi Panna személyében új irányítót köszönthetünk, aki az előző évadban 48 gólig jutott a Békéscsaba színeiben az NB I-ben – az alföldi város csapata az első, már bennmaradást jelentő helyen végzett tavasszal.

„A csapattal és a stábbal kapcsolatban is pozitív a benyomásom, remek körülmények között dolgozhatunk, így nincs okom a panaszra  – mondja Panna. – Sokat jelentett a váltásnál, hogy Csaba vezetésével dolgozhatunk, rengeteget lehet tőle tanulni szakmai szempontból. Nagyon várom a bajnokság kezdetét! ”
 


Hamarosan az utolsó hármas bemutatójával jelentkezünk!


Hirdetések