Nagy Dániel, 2023.07.15. | Úszás

A belgárdi junior Eb-ről két váltóéremmel hazatérő Gyurinovics Lilivel és edzőjével, Lőrinczi Györggyel beszélgettünk a szerbiai korosztályos kontinensviadal után.

Az év egyik legfontosabb korosztályos úszóversenyét rendezték meg július első felében Szerbiában: Belgrád adott otthont a juniorok Európa-bajnokságának, amelyen egy angyalföldi fiatalnak is szurkolhattunk.

Gyurinovics Lili a 4x100-as és a 4x200-as gyorsváltóban volt érdekelt (Pádár Nikolett, Molnár Dóra és Ábrahám Lilla Minna oldalán); előbbiben ezüst-, utóbbiban pedig aranyérmet szereztek a lányok. A sikerhez Lili is maximálisan hozzájárult, mindkétszer remek időt „tett a közösbe”.

„Remek hangulatban, remek csapattal versenyeztünk – kezdi a rövid élménybeszámolót a versenyzőnk. – Bár a saját edzőm nem lehetett ott velem, nagyon motiváló volt a közeg, a válogatott szakemberek mind rendkívül segítőkészek voltak. Az összetartás jellemezte a társaságot – aki épp nem a vízben volt, őrülten szurkolt az épp úszó honfitársának, kivétel nélkül. Nagyon jól érzem magam ebben a négyesben, jó ideje együtt versenyzünk ebben a kategóriában, összeszokott egység a miénk. A saját úszásommal abszolút elégedett vagyok; az előző versenyeken nem az elképzeléseim szerint sikerültek, így valamennyire meglepett, hogy ennyire jól sikerült, és javítottam a legjobb időimen. Ez volt az utolsó juniorévem, úgyhogy jövőre már nem tudok a korosztályos versenyeken velük rajthoz állni. Persze előre is gondolkodok, de lépésről lépésre szeretnék haladni, következőleg a két perc alatti 200 gyors a célom. Minden sportoló álma az olimpia, ezért is dolgozom majd a folytatásban, hogy összejöjjön a kijutás!”
 


Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra és Ábrahám Lilla Minna a belgrádi junior Eb-n

„Lili későn érő típus, de évről évre folyamatosan fejlődik, mindig ott van a legjobbak között – veszi át a szót Lőrinczi György. – Ebbe a korosztályba szinte ugyanolyan nehéz bekerülni a váltóba, mint a felnőtteknél, hiszen Pádár Nikiék a nagyok között is első emberek ezekre a helyekre. Bízom benne, hogy ez a négyes jövőre a párizsi olimpián is megmutathatja a tudását. Lili egyre inkább megközelíti a legjobbakat, bízom benne, hogy hasonlóan töretlen lesz a fejlődése – ha igen, akkor ott lesz az ötkarikás játékokon. A részidőket tekintve egyéni csúcsokat úszott Belgrádban, ez pedig nem mindenki mondhatja el magáról; gyönyörűen szerepeltek a lányok, mindenkinek jár a dicséret.”

A képek forrása: MÚSZ


Hirdetések