Gy. Szabó Csilla, 2023.07.15. | Tenisz

A Gellért SE vendégjátékosaként bronzérmes lett a női Szuper Ligában a Vasas Körmöczy Teniszakadémia 14 esztendős játékosa, Nemcsek Gréta. Fiatal sportolónk összesen hat meccset játszott a szegedi együttesben, a négy egyesből kettőt nyert, kettőt veszített, párosban pedig mindkétszer győztesen hagyta el a pályát a legmagasabb osztályú hazai, felnőtt csapatbajnokságban.

Klubunk ígéretes teniszezője, Nemcsek Gréta, a szegedi Bíró Melinda oldalán aratta karrierje első junior ITF-tornagyőzelmét április végén Székesfehérváron. A két mester, Bocskay József, és Kiss György számára már ekkor egyértelmű volt, hogy a fiatalok a pályán, s azon kívül egyaránt jól megértik egymást, ezért később közösen utaztak nemzetközi versenyre, majd teljesen természetesen vetődött fel a kérdés: miért ne szerepelhetne Gréti is a szegedi Szuper Liga-együttesben? A válasz is egyértelműen igen volt, játékosunk pedig nagyon izgatottan készült a legmagasabb hazai felnőtt csapatbajnokságban való bemutatkozásra.

S bár Gréti számára a tapasztalatszerzés volt az egyértelmű cél, végül nem érte be ennyivel, két egyéni és két páros győzelmet is hozott a szegediek számára. A DEAC elleni találkozón, alig negyven percre volt szüksége ahhoz, hogy 6:0, 6:1-re verje a nála két évvel idősebb Péter Lilit. A későbbi bajnok Kiskút TK elleni találkozón az amerikai egyetemre készülő Badics Mila volt az ellenfele, akitől végül 6:4, 4:6, 8-10 arányú vereséget szenvedett.


Nemcsek Gréta (balról a második) a Gellért SE csapatával mutatkozott be a női Szuper Ligában

„Rosszul kezdtem, nem volt igazán ritmus, egy szettnek el kellett telnie ahhoz, hogy belejöjjek a játékba – idézte fel vereségét Nemcsek Gréta. – A meccs tiebreakben eleinte sokáig vezettem, majd nyolc nyolcra feljött az ellenfelem. Ekkor sem hibáztam, ő viszont nyolc tiszta nyerőt ütött. Az utolsó két pont már hajszálon múlt, s ha rendes harmadik szett lett volna, akkor a pokoli hőségben, jó állóképességemnek köszönhetően én bírtam volna jobban a végjátékot. Az MTK elleni elődöntőben Bak-Szabó Norina ellen játszottam, s mivel a legutóbbi találkozásunkkor én nyertem, ezért magamat éreztem esélyesebbnek. Ráadásul a csapat is vesztésre állt, így mindenképpen nyernem kellett volna. Az első szettben kicsit röviden játszottam, így éppen, hogy csak elveszítettem, a másodikat viszont nullára hoztam, mert megtaláltam a jó ütéseimet. A meccs tiebreakben ismét én hibáztam többet, de egy nagy tanulsággal gazdagabb lettem, folyamatosan nyomás alatt kell tartani az ellenfelet, egyetlen percre sem szabad kiengedni.”

A leckét olyan jól megtanulta Nemcsek Gréta, hogy a pénteki 3. helyért játszott találkozón, Lehoczky Anna ellen már minden pillanatban maximálisan koncentrált, s nyert 6:3, 6:1 arányban. Neki is oroszlánrésze volt így abban, hogy a Gellért SE csapata 3-2-es vezetéssel fordult az egyeseket követően a Sonrisa SZTE Sportmánia ellenében. A mindent eldöntő párosok során a Vasas teniszezője ismét fantasztikus játékkal rukkolt elő, és Varga Viktória oldalán 6:1, 6:2-es győzelmet aratott. A másik párost pedig ennek köszönhetően már be sem kellett fejezni, Grétiék megnyerték a bronzcsatát.

„A mai nagyon jó meccs volt, a csütörtöki hibákat mind kijavítottam – ismerte be a pénteki döntőt követően Nemcsek Gréta. – Óriási élmény volt számomra a női Szuper Ligában, különösen egy ilyen fantasztikus csapatban játszani. Nagyon jó meccseket vívhattam, amelyek mindenképpen jó felkészülést jelentettek az egyéni Eb előtt, amelyen a jövő héten Kálmán Lucával ketten képviseljük majd hazánk színeit.”


Hirdetések