2012.06.26. | Röplabda
Ifjú liberónk, aki az elmúlt szezonban a bajnok- és kupagyőztes Vasas Óbuda első számú védekező specialistája lett, egyéves szerződést kötött a klubbal.

Tavaly ősszel hirtelen került a mélyvízbe, hiszen felnőtt, illetve nemzetközi meccseken szerzett komolyabb tapasztalatok híján kellett helytállnia. Miként érzi, sikerült ez?
- Nem akárkit kellett pótolnom, hiszen Vatai Gabi nélkül már-már elképzelhetetlennek tűnt a Vasas röplabdacsapata a szurkolók számára. Emiatt eleinte volt is bennem félelem, aztán ahogy telt az idő egyre több lehetőséget kaptam, egyre inkább belefeledkeztem a játékba, magabiztosabb lettem, és ez jó hatással volt a teljesítményemre. 
Úgy érzem, és ezt mondják a külső szemlélők is, hogy sokat fejlődtem az idény során, amely véleményem szerint sikeres volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy idehaza taroltunk, és azt gondolom a Közép-európai Liga szereplés is a javunkra vált, noha ott a menet közbeni sok sérülés negatívan befolyásolta a produkciónkat.

Alig egy hete szerződtetett a klub egy komoly rutinnal rendelkező játékost az ön posztjára. Milyen érzésekkel éli ezt meg?
- Őszintén mondom, hogy örülök neki. Nagyon a pályafutásom elején járok, van még mit tanulnom, és egészen bizonyos, hogy Tóth Andreától rengeteget mindent elleshetek majd. Ráadásul a csapat is stabilabb lesz azáltal, hogy két liberóra fog épülni.

Az utóbbi egy-két évben is láthattuk, hogy több sajátnevelésű játékosunk is klubot váltott. Az ön fejében ez a gondolat nem fordult meg?
- Tizenegy éve edzek a Folyondár utcában, nem tudom elképzelni, hogy más magyar csapatban játsszak, hiszen engem minden ideköt. Persze ha egyszer olyan szintre jutok majd, hogy külföldi együttes hívna, akkor elgondolkodnék, de ez még odébb van.

Bár még alakulóban van sok minden, az azért már látszódik, hogy lesznek lényeges változások a csapatban. Milyen Vasas Óbudát látunk jövőre?
- Biztos vagyok benne, hogy jó csapatunk lesz jövőre is, a megszerzett tapasztalatokat beépítve sokkal felkészültebbek leszünk a nemzetközi meccseinken. Én egyébként személy szerint nagyon sajnálom, hogy páran a váltás mellett döntöttek, mert remek közösség alakult ki az év folyamán, de még egyszer hangsúlyozom, szerintem erős Vasast biztathatnak szurkolóink a 2012-2013-as idényben is.

Saját magával kapcsolatban mit vár?
- Elsősorban azt, hogy Jókay Zoltán érezze, bármilyen játékhelyzetben számíthat rám. Szeretném elérni, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a teljesítményem, ritkábban kerüljek hullámvölgybe. Technikai téren a nyitásfogadásomon szeretnék javítani, időm ennek a gyakorlására most már biztosan lesz, hiszen befejeztem a középiskolát, a napi két edzés sokat jelenthet ezen a téren is.

ja
fotó: Doba István (archív)

 


Hirdetések