2012.06.09. | Röplabda
Sorsoltak a CEV Challenge Kupában, amely sorozatban a Vasas Óbuda bajnokcsapata a tavalyi visszatérés után, a klubvezetés erőfeszítéseinek köszönhetően az idei szezonban is szerencsét próbál.

Jókay Zoltán idén ősszel tanítványaival Steinkjerbe, egy Norvégia középső részén fekvő kisvárosba utazik, ahol a Stod Volley Steinkjer, a skandináv ország bajnokcsapata vár rájuk. Az együttest a 2011-2012-es szezonban lengyel tréner irányította, és egyesült államokbeli, valamint lengyel légiós is szerepelt soraikban. Az első találkozóra idehaza kerül sor november közepén, a visszavágó pedig egy héttel később következik.


A norvég együttes

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Egyelőre azon kívül, hogy tavaly ők nyerték a norvég bajnoki pontvadászatot, nem sok mindent tudok leendő ellenfelünkről, de úgy gondolom az előző évinél mindenképpen könnyebb feladat vár ránk. A Lokomotív Baku ugyanis nemzetközi szinten is elismert társulat volt, míg az északi ország röplabdáját semmivel sem jegyzik jobban, mint a magyart. Sorsdöntő szempont lehet persze, hogy hány idegenlégióst foglalkoztatnak, de erről korai még beszélni, hiszen a mi keretünk is csak ezután alakul ki. Biztosan lesznek távozók bajnok és kupagyőztes együttesünkből, így például Sándor Renáta, aki a Post Schwechathoz szerződik, de folynak a tárgyalások annak érdekében, hogy jövőre is az ideihez hasonlóan erős csapatunk legyen.


Hirdetések