2012.06.06. | Röplabda
Miklai Zsanett a Vasas Óbuda bajnok és kupagyőztes csapatának centere újabb egy évre kötelezte el magát a klub mellett.

Hazai porondon a 2011-2012-es szezonban tarolt a Vasas Óbuda, és a nemzetközi színtéren is egyedüli magyar csapatként megmutathatták magukat a lányok. Mivel az elvárások jövőre sem csökkennek, az ügyvezetés mindent megtesz azért, hogy a következő szezonban is erős csapattal indulhassunk. Dr. Lehoczky Dániel elnökhelyettes és Polgár Veres Árpád sportigazgató elsőként Miklai Zsanettel állapodott meg, akit így továbbra is a Folyondár utcában láthatunk majd.

Nehéz volt meghoznia a döntést a maradás mellett, kérdeztük a szurkolói szavazáson az előző idény legnépszerűbb vasasos sportolójának választott válogatott sportolót.
- Sokat gondolkodtam a folytatásról, hiszen csábító dolog külföldön játszani, ráadásul úgy érzem, elértem már azt a szintet, ami a továbblépéshez kell. Viszont nyomós érvek szóltak amellett is, hogy maradjak.

Mik voltak ezek?
- Tavaly nagyszerű közösség alakult ki itt a Folyondár utcában, a közös utazások, hosszabb együttlétek nagyon jól összehozták a csapatot, ezek alatt jobban megismertük egymást, és ez a pályán is kamatozott. Sajnáltam volna elválni ettől a közegtől. Meg aztán van egy nagyon jó edzőnk, remek szakmai stábunk, akiktől már eddig is rengeteget tanultam, és úgy érzem, hogy van is még mit. Jövőre is még csak huszonegy éves leszek, nem késtem le semmiről. Ismét kilépünk a nemzetközi porondra, ahol egyrészt újabb tapasztalatokat szerezhetek, másrészt a játékommal felhívhatom a figyelmet magamra. Végezetül, de nem utolsó sorban, azért az a biztos anyagi háttér és kiszámítható működés, ami a Vasasban van, szintén sokat számított a döntésem meghozatalakor.

Jövő nyáron ha visszatekint a maga mögött hagyott szezonra, mivel lenne elégedett?
- Úgy gondolom, ha elindulunk a Közép-európai Ligában, akkor már ott is sokkal eredményesebbek lehetünk, hiszen az idei a tanulóév volt fiatal csapatunk számára. Saját részemről pedig egyértelmű elvárás, hogy hazai szinten ott legyünk a legelején, és ehhez szerintem meg is lesz a kellően erős csapatunk.

 


Hirdetések