Nagy Dániel, 2023.06.28. | Kajak-kenu

Klubunk kajakosával, Szántói-Szabó Tamással beszélgettünk az Európa-játékokon szerzett tapasztalatokról és a közelgő U23-as világbajnokságról.

Hét Vasas-sportolónak, köztük a kajakos Szántói-Szabó Tamásnak is szurkolhattunk a lengyelországi Európa-játékokon, amelyen versenyzőnk utolsóéves U23-asként képviselhette a nívós felnőttmezőnyben a magyar színeket.

A Vajda Bencével párban az olimpiai számok közé tartozó K2 500 méteren rajthoz ülő sportoló az első futam előtti beszélgetésünk során elárulta, hogy bár az erő tekintetében százszázalékosnak érzi magát, egészségügyi problémával küzd, ami végül valamelyest a duó versenyzésére is hatással volt. Az előfutamban másodikak, az elődöntőben pedig negyedikek lettek, így kevéssel, de lecsúsztak az A-döntős szereplésről. A B-jelű finálét viszont megnyerték, így összesítésben a 10. helyen zárták az eseményt.

„Inkább mentálisan éreztük az egészségügyi probléma hatását – kezdi Szántói-Szabó. – Fizikailag nem gyengültem le a betegségtől, annak ellenére, hogy az előfutam előtt és után is voltak nehéz pillanataim. Nem meglepő módon a páromra is hatással volt az állapotom, érezte, hogy nem vagyok százszázalékosan jelen a hajóban; eközben én azon stresszeltem, hogy mennyire befolyásolja majd a versenyzést ez az állapot. Borult az egész versenyünk, de próbáltuk így is kihozni ebből a helyzetből a maximumot; valószínűleg A-döntőzünk, ha nincs ez a probléma. Ami biztos, hogy a világkupákból és az Európa-játékokból is rengeteg tapasztalatot nyertünk; láttuk, hogy miben kell még fejlődnünk. A rajtunkon erősíteni kell, de a pálya minden szakaszában előre lehet még lépni.”
 


 

Július hatodikán már Olaszországban lesz jelenése a párosnak, amely az U23-as világbajnokságon a K2 1000 méteres távnak címvédőként vághat neki.

„Nagyon várjuk a kezdést. A tavalyi és az idei 1000 métereink alapján magabiztosak vagyunk, és az 500-at sem szabad elfelejteni, amin stabilan hozzuk ugyanazt az eredményt; meglátjuk, mire lesz elég ebben a mezőnyben. A gyomrom szerencsére már teljesen rendben van, bízom benne, hogy más zavaró tényező nem jön majd be a képbe.”

A képek forrása: olimpia.hu


Hirdetések