2012.06.03. | Vízilabda
A TEVA-Vasas-UNIQA bajnok címet szerző vízilabdacsapatának mestere, Földi László a klub csütörtöki közgyűlésén „Aranygyűrű” kitüntetését vehetett át.

Hat évvel ezelőtt „Örökös tagja” lett a klubnak, most pedig aranygyűrűt kapott. Megbecsülik Önt a Vasasnál?
- Természetesen nagyon jól esnek az ilyesféle elismerések, de ezektől függetlenül a mindennapok során is érzem a bizalmat a klubvezetés részéről a munkánk iránt . Egységes, jó csapatban dolgozunk a Vasas sikereiért.

Azért a Vasasért, amelynek lassan 35 éve tagja…
- Érettségi után, 1978-ban kerültem fel Szolnokról Pestre, hosszú éveken keresztül laktam ebben a házban (a pasaréti étteremben beszélgettünk – a szerk.), úgyhogy egyértelműen az életem része már a Vasas. Csak a katonaság és a külföldi légióskodásom ideje alatt hiányoztam, 1994 óta edzőként dolgozom, végigjártam a szamárlétrát, az utánpótlástól a felnőttekig.

Akkor lehet azt mondani, hogy jól érzi magát…
- Ha nem így lenne, biztos nem töltöttem volna itt ilyen hosszú időt. A Vasas nemcsak a munkát jelenti a számomra, hanem kicsit az otthont és kicsit a családot is. A lányom egyébként itt kosarazik Pasaréten, és nem azért került ide, mert én itt dolgozom, hanem a kosarasok egyik XVI. kerület bázisiskoláján keresztül.

Jól fogja magát érezni jövőre is? Viharos visszhangokat váltott ki a bajnoki aranyérmes keret átalakulása. Hogyan látja ezt?
- Nagy lesz a változás kétségkívül, hiszen az együttes fele, hat játékos távozik. Ennek ellenére nem a kötelező kincstári optimizmus mondatja velem, hogy olyan csapatunk lesz a következő szezonban is, amelyik képes lehet megnyerni a bajnokságot. Tehetséges fiatalok juttathatják érvényre képességeiket, a jövő mindenképpen az övék, bármennyire is fáj a szívünk a számos diadalt elért klasszisainkért.

Nem lett volna érdemes megtartani őket? Biztos, hogy tudtak volna még segíteni nekünk.
- Ez nem kérdés, de azt gondolom az anyagi lehetőségeink kedvezőtlen alakulását mindenkinek meg kell, meg kellett volna értenie. Én örültem volna a legjobban, ha az össszes játékosomnak meg tudjuk adni az elvárása szerinti fizetést, de ez most nem megy. A rutinos, sokat tapasztalt pólósok segítségére a vízben nagy szükségük van a fiataloknak, nálunk ez a szerep most majd Steinmetz Ádámra, Nagy Viktorra, Katonás Gergelyre és Drasko Brguljanra hárul. Biztos vagyok benne, hogy meg tudják oldani.

ja     

 


Hirdetések