2012.06.02. | Labdarúgás
Az ausztriai Gabersdorfban ebben az évben is megtartották a nagy hagyományokra visszatekintő utánpótlás labdarúgótornát, ahol remekeltek a Vasas Kubala Akadémia csapatai.

A nagyszabású pünkösdi tornára Közép-Európa számos országából érkeztek küldöttségek, így a vendéglátó osztrákok mellett magyar, szlovén, horvát, szlovák és német gyerekek is futballozhattak egy jót. A résztvevőkre intenzív, sűrű program várt, egy-egy korosztály mezőnyében egyetlen nap alatt jutottak el a selejtezőktől egészen az eredményhirdetésig, ennek megfelelően 1x15 perces mérkőzéseket vívtak az együttesek (U10-ben 1x12 perc), ennyi idő alatt kellett döntésre vinniük a dolgot. 

Szombaton az U10-es és U12-es, míg vasárnap az egy-egy évvel idősebbek tornáját bonyolították el. Elmondhatjuk, hogy a Vasas Kubala Akadémia növendékei jó hírét vitték a piros-kék színeknek, hiszen a legkisebbek (U10) és a legnagyobbak (U13) az első, az U12-esek második, míg az U11-esek harmadik helyen zártak. 

Siposné Lénárt Edit szakmai igazgató, az U13 vezetőedzője: 
- Ennyire rövid idő alatt eldönteni egy-egy mérkőzést nem egyszerű feladat, különösen vonatkozik ez az U13-as korosztályra, akik már egészpályán vívták mérkőzéseiket. Ezért is vagyok büszke a mieinkre, hiszen vetélytársaikkal ellentétben egyetlen döntetlent sem játszottak, mindig sikerült megszerezniük a győzelmet az alap játékidőben. A fiúk ragyogóan megértették és betartották a taktikai utasításokat az egész nap folyamán, hamar ráéreztek arra mi kell a sikerhez.
Az U12-esek csak hajszálnyival maradtak le az aranyéremről, hiszen a döntőben a nagyhírű német Schalke 04 fiataljai ellen döntetlent játszottak, és a büntetőrúgások döntöttek a kék-fehérek javára. Az egy évvel fiatalabbakat a szlovák Turócszentmárton állította meg az elődöntőben, de a bronzmeccset a Honvéd ellen már ismét sikerült megnyerniük. A legkisebbek a fináléig még gólt sem kaptak, ott ők is a Honvéddel meccseltek, a 11-es párbajban pedig ezúttal nekünk volt szerencsénk.


Hirdetések