Jenkei Dániel, 2023.06.28. | Vívás

Jól szerepeltek a vasasos vívók női kard és férfi párbajtőr egyéniben Krakkóban az Európa-játékokon.

Még mindig a csapatversenyekre való ráhangolódás fázisa zajlott kedden Krakkóban az Európa-játékok vívószámaiban.

Ezen a napon összesen három vasasos versenyzőnk volt érintett egyéniben, és mindannyian a legjobb magyarokként végeztek, így nem lehet panasz a teljesítményükre.

Különösen Katona Renáta nyolc közé jutása megsüvegelendő női kardban, ő a sikeres csoportkör után a német Eiflert tudta búcsúztatni, aki nála jóval előkelőbb helyen van rangsorolva, majd egy azeri lány ellen sem remegett meg a keze.

Jöhetett a negyeddöntő az olasz Passaro ellen, ahol bizony kicsit elfogyott a lendülete Dr. Boros György tanítványának, így az érmes szereplés nem lett meg, de Reni így is a magyar küldöttség legeredményesebb vívója lett kedden, és a saját karrierjében is fontos mérföldkő lehet egyéniben ez a verseny.

Jól vívott Koch Máté és Nagy Dávid is a párbajtőrözőknél, mindketten két asszót nyertek a főtáblán, majd végül a tizenhat között egy-egy tussal maradtak alul. Fiatal versenyzőinktől már-már elvárás ez a teljesítmény, és nagy öröm, hogy ezt egyre stabilabban tudják hozni. Persze ismerve őket, még vérmesebb reményeik voltak...
 

 

Na de majd a csapatversenyben, hiszen a férfi kardozók küzdelmeivel megkezdődnek az olimpiai kvalifikációs viadalok, amelyek az Európa-játékok legfontosabb részét jelentik.

(fotók: hunfencing)


Hirdetések