Jenkei Dániel, 2023.06.26. | Vívás

Az olimpiai kvalifikációs csapat Eb-nek számító csapatversenyek előtt "bemelegítésként" egyéniben is vívószámokat rendeznek az Európa-játékokon. Szilágyi Áron egy bronzéremmel nyitott Krakkóban.

Több fegyvernem egyéni versenyeiben igencsak foghíjas a mezőny Krakkóban az Európa-játékokon, ez alól kivétel a férfi kard, ahol ott voltak a legjobbak, így klasszisunk, Szilágyi Áron is.

Nem is indult könnyen Áron napja, hiszen a nyolcaddöntőben a román Teodosiu már 7-1-re vezetett ellene, egy igencsak ideges nyitány után. A vége aztán 15-11 lett, nem a románnak...

Háromszoros olimpiai bajnokunk eztuán a német Kempfet már simán verte a negyeddöntőben, a négy között így jöhetett a mostanra igazi klasszikussá avanzsáló Szilágyi-Bazadze párharc.

Ezúttal a georgiai jött ki belőle jobban, miután huszáros hajrával fordított, Áron pedig így az első Európa-játékán bronzéremnek örülhetett.

Igaz, az eredményhirdetésnél ez az öröm még nem igazán látszott az arcán, de ő is elmondta, másnap már pozitívabban tekint majd erre az érmes szereplésére, nem beszélve arról, hogy ők most azért érkeztek elsősorban Lengyelországba, hogy a csapattal minél jobban szerepeljenek. Az már vérre, azaz kvalifikációs pontokra megy majd...

(borítókép: hunfencing)


Hirdetések