Alig két hónap van hátra a XXX. Nyári Olimpiai Játékok megnyitójáig, a világ sportolóinak nagy seregszemléjén a Vasas képviselői is ott lesznek.

Londonban július 27. és augusztus 12. között zajlnak a versenyek, ahol három sportágban, birkózásban, vívásban és vízilabdában szoríthatunk sportolóinkért. 
Egyéniben hárman – a birkózó Sastin Marianna, valamint a vívó Szász Emese és Szilágyi Áron – képviselik a piros-kék színeket a brit fővárosban.


Sastin Marianna

Vízilabdában majd csak a felkészülés lezárultával jelöli ki az utazó tizenhárom pólóst a szövetségi kapitány, jelenleg a TEVA-Vasas-UNIQA előző idénybeli csapatából öten, Katonás Gergely, dr. Kiss Gergely, Nagy Viktor, dr. Steinmetz Ádám és Vámos Márton tagjai a bővebb keretnek, és ott van közöttük a következő szezonban nálunk játszó Hárai Balázs is.
Nem szabad elfelejteni, hogy montenegrói színekben Drasko Brguljant, a horvát válogatott tagjaként pedig Miho Boskovicot is láthatjuk majd a medencében. 


Szász Emese, Szilágyi Áron

A minket érintő menetrend: 

A női szabadfogású birkózók 63 kg-os súlycsoportjában Sastin Marianna és versenyzőtársai augusztus 8-án, magyar idő szerint 14:00 órakor kezdenek, és a 18:45-kor már az aranyéremért lép szőnyegre az aznapi összecsapások két legjobbja.

Vívásban a férfi kardozók egyéni versenyében Szilágyi Áron július 29-én, míg női párbajtőrben Szász Emese egy nappal később, 30-án lép pástra. Magyar idő szerint mindkét nap 11:30-kor kezdődnek a küzdelmek, az aranyérem sorsáról pedig kardban 20:10-kor, párbajtőrben pedig 20:40-kor dönt az addig állva maradt két versenyző.

Vízilabdában július 29-én kezdjük a csoportmérkőzéseket, a hatfős csoportból az első négy válogatott lép tovább a negyeddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A sportág záró versenynapjára (döntő) augusztus 12-én kerül sor.

július 29., vasárnap:
16:30 Magyarország – Szerbia
július 31., kedd:
15:10 Magyarország -Montenegró
augusztus 2., csütörtök:
20:40 Románia - Magyarország
augusztus 4., szombat:
12:20 Magyarország - Nagy-Britannia
augusztus 6., hétfő:
20:40 Magyarország -Amerikai Egyesült Államok

augusztus 8., szerda:
negyeddöntők 
augusztus 10., péntek:
elődöntők, helyosztók 
augusztus 12., vasárnap:
döntő, helyosztók


Hirdetések