Gy. Szabó Csilla, 2023.06.25. | Tenisz

Egy ezüst- valamint egy bronzérmet nyertek fiatal teniszezőink a Budapest-bajnokság szombaton befejeződött csapatversenyében. Az U16-os mezőnyben három, az U18-asban pedig két fiúcsapatunk is indult, az országos döntőbe mindkét korosztályban bejutott egy-egy együttesünk.

A tavalyi négy éremnek pontosan a felét hozták idén a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosai a korosztályos Budapest-bajnokságon. Egy évvel korábban ráadásul teljes volt az éremkollekció, az U14-es leányok aranyérme révén. Ez az együttes ezúttal nem tudott egy korosztállyal feljebb összeállni, ami egy szinte teljesen biztos éremmel kevesebbet jelentett szakosztályunk számára. Nemcsek Gréta azonban így sem tétlenkedett a héten, mesterével Bocskay Józseffel Csehországban indult junior ITF-tornán. Egyéniben az idei harmadik negyeddöntőjébe jutott be, párosban pedig egy hazai játékos oldalán egészen a döntőig menetelt.

A Budapest-bajnokságon így idén csupán fiú gárdáink indultak, igaz ők igen szép számban, hiszen az F16-os korosztályban három, az F18-asban pedig két csapatunk is volt.

„Szerettünk volna mindenkinek játéklehetőséget adni, ugyanakkor idén szinte mindenki készen állt a játékra, így állíthattunk ki összesen öt együttest a két korosztályban – tudtuk meg Helmes Pétertől, a Vasas Körmöczy Teniszakadémia edzőjétől, aki az U16-os csapatokat kísérte a Budapest-bajnokságon. – Az egyesszámú csapatunkban bíztunk a legjobban, az elsődleges célunk az volt, hogy bejussunk az országos bajnokságra, ami az ezüstérem révén sikerült is. Az Alfa TI elleni nyitómeccsen a Major, Boros kettős igen kellemes meglepetést okozott a páros megnyerésével, ők ketten nagyon jól egymásra találtak, aminek az ob-n még nagy jelentősége lehet. Éppen ezért már biztos biztosnak látszik, hogy ott Áron és Bence játssza majd a párosokat. A csapat maga azonban addig még bővülni fog, hiszen van elegendő játékosunk, kellő számú tartalékkal vághatunk majd neki a küzdelmeknek.”


Az ezüstérmes F14-es csapat Major Áron (balról) és Boros Bence (jobbról) Helmes Péter szakvezetővel

 

Az U18-as fiúcsapatokat Kovács Márk irányította a Budapest-bajnokságon. A Vasas Kék az első körben kapott ki a Pasarét TK gárdájától, a nyitómeccsen a Bebto Team-en túllépő Vasas Piros veresége azonban kellemetlen meglepetés volt a legjobb négy között.

„A kékek esetében érvényesült a papírforma a Pasarét ellen – értékelt Kovács Márk.A pirosaktól azonban többet vártam, bár a kötelező ob-részvétel azért így is megvan. Kisantal Botondtól például győzelmet Bakonyi Dávid ellen első játékosként. Halmos Kornél most tért vissza egy hosszabb sérülés után, ő szuper tiebreakben kapott ki Gyüre Dávidtól, ami kicsit a szerencsén is múlt. Most az a feladatunk, hogy az országos bajnokságra, amely a leginkább számít, még jobban felkészüljünk, hiszen ott még javíthatnak a fiúk. Nagyon remélem, hogy fognak is.”

A nyitóképen a három F16-os csapat látható Helmes Péterrel


Hirdetések