Jenkei Dániel, 2023.06.24. | Atlétika

Megnyerte az Európa-játékok keretében rendezett II. divíziós atlétikai csapat Eb-t a magyar válogatott, így feljutott a legjobbak közé. Két tehetséges vasasos rövidtávfutónk, Bánóczy Árpád és Bundschu Patrik is hozzátette ehhez a magáét. 

A chorzówi Sziléziai stadionban rendkívül magabiztos teljesítménnyel, végül 456.5 pontot szerezve nyerte meg a II. díviziós csapat Európa-bajnokságot a magyar válogatott. A mieink az ukránokat és a litvánokat megelőzve, velük együtt jutottak fel a legjobb tizenhat közé az I. osztályba.

Két fiatal vasasos sportolónk, Bánóczy Árpád és Bundschu Patrik is hozzátette a magáért a csapateredményhez, előbbi 400 gáton lett hetedik 51.69-es idővel, míg utóbbi a bronzérmes pozícióban végző 4x100-as váltó fontos tagja volt.

Edzőjük, Kun-Szabó Balázs így értékelt honlapunknak:
- Árpinál érzékelhető volt, hogy kisebb nyomást helyezett rá, hogy az ő versenyszámakor már vezetett a magyar csapat. Úgy éreztem, hogy ebben a hangulatban szeretett volna ő is valami nagyot dobni, és ez talán kicsit görcsössé tette. Ettől függetlenül csak pár tizeddel maradt el a legjobbjától, bejött hetediknek egy komoly felnőtt mezőnyben fiatalként, tehát összességében ez egyáltalán nem volt egy rossz teljesítmény. Az U23-as Eb előtt pedig kifejezetten jó főpróba volt, jelen állás szerint a 14-15. helyen áll a ranglistán, nagy bravúrral akár még egy döntő is összejöhet neki. Ami Patrikot illeti, nála ugye egyéni időeredményt nem látunk, de a mozgása és az alapján, hogy tudta tartani a lépést a nála papíron erősebb ellenfelekkel, mindenképpen arra enged következtetni, hogy jó futás volt. Egyébkényt az egész magyar váltó nagyon profin és összeszokott módon hozta le a futamot, ki volt iskolázva minden, beleértve a váltásokat is. Látszik a belefektetett munka és a külföldi edzőtáborok. Az pedig önmagáért beszél, hogy stabilan tudnak negyven másodperc alatt futni most már többedszerre. Patrik is érdekelt lesz az U23-as Eb-n, százon és kétszázon is van szintje, egyelőre nagyobb a sansz, hogy az utóbbi számban áll majd rajthoz.


Hirdetések