2012.05.15. | Kosárlabda
Serdülő csapatunk a Körmenden rendezett bajnoki döntőről aranyéremmel tért haza.

Hosszú folyamat után jutottak el fiúk odáig, hogy vasárnap délután bajnoki címet ünnepelhessenek. Ősszel az alapszakasz során rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, aminek az egyik okát a számos balszerencsés sérülésben jelölte meg a szakmai stáb. Az év végére azonban kezdett összerázódni a társaság, amit a körmendiek ellen, már teljes csapattal elért hazai diadal is jelzett. A bajnokság következő szakaszában a főtáblán, hétről-hétre javuló játékkal az első helyen zártunk, áprilisra pedig egy rendkívül egységes gárdánk alakult ki.

A szakosztály vezetése megpályázta a bajnoki finálé megrendezését, de azt végül a nagy rivális körmendiek nyerték el, a korábbi eredmények alapján pedig az is kiderült, hogy a két legesélyesebb együttes, már az elődöntőben találkozhat egymással.

Sárosi Bulcsú a csapat vezetőedzője és a szakosztály igazgatója:
- A vasi kisváros kiváló házigazdának bizonyult, korrekt szervezést és színvonalas ellátást kaptunk. Az első összecsapáson a Debrecen ellen, fölényes győzelemmel hangoltunk a nagy összecsapásra. A hazaiakkal szemben az elődöntőben remek játékot mutattak a fiúk, szinte extázisban kosaraztak, és már az első negyedben sikerült tetemes előnyre szert tennünk. Innen ellenfelünk már csak futott az eredmény után, bár egyszer még felzárkóztak öt pontra, de „megráztuk” magunkat és végén huszonkét pont lett a különbség. Azt hiszem elsősorban csapategységben múltuk felül őket, és szolgáltuk meg a minket elkísérő szülők és hozzátartozók lelkes biztatását.
A döntőről előzetesen azt gondoltam, hogy könnyebb lesz, de bajaiak az elején jó érzékkel rátaláltak védekezésbeli hiányosságainkra. A második negyedet aztán mindent elsöprő lendülettel kezdtük, nemcsak fordítani sikerült, hanem úgy vélem már ekkor eldöntöttük a találkozó végkimenetelét. A második félidőben a keret összes tagjának játéklehetőséget tudtam adni.
A három nap során számos jó egyéni teljesítménynek örülhettem, "hosszú" kispadunknak döntő szerepe volt a végső győzelemben.
Ennek a sikernek nemcsak a közvetlen szakmai munkát irányító bővebb stáb a részese, de köszönet illeti Besenyői Andreát, a fiúk egy részének nevelőedzőjét, aki hasznos tanácsokkal látott el minket, és dr. Szekeres Zsófia sportpszichológust, aki a csapatépítés terén szerzett elévülhetetlen érdemeket.

A bajnokcsapat tagjai: Bordács Soma, Csík Roland, Imre Kristóf, Katona Bence, Láng-Miticzky Dániel, László Gáspár, Lewis Chester, Ondima Olivér, Ordasi Dénes, Páni Barnabás, Schafarek Boldizsár, Steier Bence, Varró Levente, Virág Marcell, Zöldi Márton, Bernacchini Dániel, Gorzsás Viktor, Müllner Máté, Tóth Márk, Vatti Krisztián.
Edzők: Sárosi Bulcsú, Maurer Csaba, Bosnyák Jácint, Armaghani Saeed, Jakab Máté.

A torna legértékesebb játékosa Lewis Chester lett, a Vasas legjobbjának Steier Bencét választották, míg az All-star csapatban Bordács Soma kapott helyet.

Eredmények:

Vasas MKB Euroleasing – Bajai Bácska 94:82 (14-17, 35-16, 24-18, 19-31)
Vasas
: Katona 7, Ordasi 24/9, Ondima 7, Lewis 21/3, Bordács 12, Steier 12, Varró, László 2, Páni 6, Virág 1, Csík, Láng-Miticzky 2.

Vasas MKB Euroleasing – Körmendi Törpördögök 94:72 (30-15, 22-26, 15-18, 27-13)
Vasas:
Katona 12, Láng-Miticzky 7/3, Csík 7, László, Zöldi, Páni 6, Bordács 12, Virág 8, Ordasi 7, Lewis 21/9, Ondima 4,

Vasas-MKB Eurolesing – Debreceni SC-SI 103:64 (25-9, 23-23, 22-17, 23-15)
Vasas:
Steier 19, Katona 20, Bordács 15/3, Schafarek 1, Virág 11/3, Varró, Lewis 19/6, Ondima 4, Páni 8, Imre, Ordasi 2, Láng-Miticzky 4.


Hirdetések