2012.05.15. | Vívás
A Vasas férfi olimpikonja Szilágyi Áron Madridban lépett pástra a hétvégén, míg a legkisebbek idehaza gyarapították a klub dicsőséglistáját.

A spanyol fővárosban rendezett világkupa viadalon kitűnőségünk két kört ment olasz illetve spanyol ellenféllel szemben, a legjobb nyolc közé jutásért vívott asszóban pedig egyetlen tussal vereséget szenvedett a francia Apithy-tól, és a 10. helyen zárt.


Gyarmati Béla, Pöltz Anna, Flores Isabell, Suri Emília

Budapesten rendezték meg az újonc tőr bajnokságot, ahol Gyarmati Béla tanítványai újabb két érmet gyűjtöttek be. Pöltz Anna a saját korosztályában múlt héten szerzett bajnoki címe után, ezúttal a nálánál idősebbek között is felállhatott a dobogó harmadik fokára, és csapatban is – Suri Emíliával valamint Flores Isabellel – bronzérmesek lettek.


Farkas Kinga, Fekete Giorgo

Véget ért a Magyar Vívószövetség: „Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménységek Körversenye” kard utánpótlás versenysorozat. Az öt vidéki helyszínen megrendezett viadalon, a Vasas legfiatalabb kardozói remek eredményeket értek el. Pinkóczi Ferenc tanítványai az egyes állomáshelyeken összesen huszonnyolc döntős helyezést mondhatnak magukénak, és ezek közül ötször a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Kiemelkedett a gyerekek közül Farkas Kinga, aki négy aranyat szerzett, míg Fekete Giorgio egy alkalommal nem talált legyőzőre.


Kengyel Luca, Arányi Nóra, Plank Máté


Hirdetések