Jenkei Dániel, 2023.05.31. | Kajak-kenu

Kovács Márk és Szántói-Szabó Tamás a poznani világkupán, Kassai Álmos tanítványai pedig a pozsonyi regattán képviselték hétvégén a vasasos és a magyar színeket.

Először a poznani világkupáról, amelyen Kovács Márk és Szántói-Szabó Tamás indulhatott egyesületünkből a korábbi válogató eredményei alapján.

Kovács Márk K1 200 méteren egy remek középfutammal A-döntőbe jutott, és ott is kiválóan megállta a helyét, hiszen az ötödik helyen végzett.
 

fotó: MKKSZ

 

Szántói-Szabó Tamás Vajda Bencével indult K2 500 méteren, és egy nagyon erős középfutamban végül a negyedik helyen végeztek, így éppen lecsúsztak az A-döntőről, és maradt számukra a B-finálé, amit végül meg is nyertek.

 

Közben egy másik helyszínen, Pozsonyban a tradicionális nemzeti regattán vettek részt vasasos versenyzői csoportunk további sportolói. A viadalon tizenhat ország képviselői indultak, köztük felnőtt és U23-as válogatottak is szép számmal.

A mieink, akik elsősorban a június 15-től esedékes U23-as magyar válogatóra készülnek, igencsak kitettek magukért, hiszen 500 egyesben Kovács Gergő győzött, 500 párosban Keresztes Kristóf, akinek Őri Zsombor volt a párja, 500 négyesben pedig a Keresztes-Őri-Kovács-Tomatás négyes diadalmaskodott.

Ez utóbbi számban külön öröm volt, hogy a színvasasos, Kiss Ádám, Ruzicska Péter, Tribol Bertalan, Tribol Bence négyes odaért a második pozícióba.

A Tribol-fivérek egyébként 1000 párosban is másodikak lettek, Kovács Gergő pedig ötezer egyesben lapátolt össze egy bronzot.

 


fotó: Slovenská kanoistika

 

Kassai Álmos vezetőedző így értékelte a hétvégét:

- Jó kis verseny volt a pozsonyi, keressük a nemzetközi mezőnyben, tétre menő csatákat, ezért is indultunk itt el, hogy Milánó után újra le tudjuk mérni, hogy haladunk. Jól mentek a versenyzőim, hiszen a szlovák egységeket valamennyi ötszázas számban magunk mögé tudtuk utasítani, négyesben ráadásul ez mindkét egységnek sikerült, és a többi érmes helyezés is szép teljesítmény volt. Mindenki jól teljesített a saját mércéje szerint, de külön kiemelném a csoportomból Kiss Ádámot, aki másfél éves kihagyás után kezd újra a régi lenni. Ami a poznani világkupát illeti, Kovács Márk döntőzni tudott, az erős szél sem zavarta meg, és a középfutamban, valamint a döntőben is kifejezetten jó pályát tudott menni. Szántói-Szabó Tomiéknak pedig pechük volt, hiszen a középfutamban a későbbi A-döntős első, a második és a negyedik előzte meg őket, tehát nem kaptak jó sorsolást, utána a B-döntőt pedig szépen meg is nyerték.


Hirdetések