Jenkei Dániel, 2023.05.30. | Vízilabda

A serdülők is befejezték a szezont az országos kiemelt bajnokságoknál, Homonnai Dániel csapata bejutott a nyolcas döntőbe, Pécsett azonban nem sikerült meccset nyerni.

Országos csapataink közül utoljára a serdülők nyolcas döntőztek, méghozzá Pécsett, ahol „bemelegítésként” a bombaerős Fradival találkoztunk pénteken. A későbbi győztes zöld-fehérek nem is adtak sok sikerélményt a mieinknek, hiszen 17-2-re győztek ellenünk.

A szombati és a vasárnapi folytatás már szorosabbra sikeredett, de végül sem az UVSE-vel (5-10), sem az OSC-vel (8-11) nem bírt csapatunk, amely így a nyolcadik helyen végzett.

 


fotók: PSN Facebook

 

Homonnai Dániel vezetőedző így értékelt:

- Az első meccsen nagy verést kaptunk a Fraditól, de az előzetes erőviszonyok alapján sem tűnt reálisnak számunkra a négy közé jutás. Az ellenfelünk végül aranyérmes is lett. Nekünk ezután a szombati meccs volt nagyon fontos, az UVSE ellen jól is kezdtünk, vezettünk, de a második negyedben jött egy áramszünet, 7-1-re vesztettük el azt a periódust, utána pedig már nem volt miről beszélni, megpecsételődött a sorsunk. Az UVSE fizikálisan erősebb, több az idősebb játékosuk, de én ettől függetlenül láttam esélyt. Vasárnap sem sikerült végül felragasztani a szépségtapaszt, az OSC ellen mutattunk vízilabdára utaló jeleket, de a végére elfáradtunk. Összességében elmondható, hogy a jó alapszakasz helyezésünknek köszönhettük, hogy bejutottunk a nyolcas döntőbe, a középszakaszban erre nem szolgáltunk rá, ennek tükrében mondható az is, hogy a nyolcadik hely reális. Persze mindannyiunkban van csalódottság a hétvége miatt, de a jövőbe tekintünk, és nagyon remélem, hogy egyénileg is tudtak fejlődni a játékosaim a szezon során, hiszen a fő cél az, hogy a srácok közül minél többeket felépítsünk a felnőtt vízilabdára. Köszönet a szülőknek a kitartó támogatásért, és azért, hogy mindenhová elkísértek minket, a kollégáknak, az egész szakmai stábnak, és Földi Laci bácsinak pedig köszönöm a szakmai támogatást.

 

Az Országos Serdülő Bajnokság végeredménye:
1. FTC-Telekom Waterpolo
2. BVSC-Zugló
3. Pécsi Sportiskola
4. KSI SE
5. UVSE Vízilabda Sportegyesület I.
6. Szolnoki Dózsa
7.  Genesys OSC Újbuda
8.  Vasas Sport Club

Hirdetések